!Yardım! 2 Ekran kartı 1 Ekran kartı

Adept
13-09-2015, 18:04   |  #1  
Adept avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

Merhabalar yardımınıza ihtiyacım var,
Yeni bir bilgisayar alacağım ancak şu iki bilgisayar arasında kaldım.
2 ekran kartı olduğu zaman sorun olur mu? Gerektiğinde ikisi de aynı anda mı çalışacak?

1- Hp 250 G3 K7J62ES

2- HP 15-g206nt

Önce birinci bilgisayarı almaya kesin kararlıydım ancak 2. bilgisayarın ekran kartları birleşince sanırım 1. bilgisayardan daha iyi oluyor. İşlemcileri karşılaştırma sitelerinde karşılaştırınca intel burun farkıyla önde gibi..
Arkadaşlar kafam çok karıştı yarına kadar kesin karar vermek zorundayım. Fiyatları bir kenara bırakırsak hangisini almalıyım? Hangisi daha iyi?
Lütfen konuya hakimseniz yorum yapın! zaten kafam karıştı lütfen yardım edin!!

badwizard
13-09-2015, 21:21   |  #2  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 100
1,013 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

Nasıl bir makina alacağın tamamen senin bileceğin bir şey o yüzden tavsiye vermek yerine aradaki farkları açıklamaya çalışayım.
tek ekran kartlı makinalar cpu ile tümleşik gpu kullanır grafik performansları çok yüksek olmamasına karşın orta halli oyunları vs oynatabilirler, güç tüketimleri harici kartlara göre daha düşüktür pilde uzun süre çalışaçak sistemlerde tercih edilirler.
iki ekran kartlı makinalarda harici gpu dışında yine cpu ile tümleşik gpu bulunur normal kullanımda tek ekran kartlı makinların uzun batarya avantajına sahiptirler, iki ekran kartı aynı anda kullanılmaz böyle bir durum yüksek güç tüketimine sebep olur. bunun yerine normal kullanımda dahili gpu kullanılır, 3d gerektiren bir program yada oyun çalıştırdığında sistem harici gpu kullanır, her makina bunu tam otonom olarak yapmaz öntanımlı listeden programları gruplarlar ama bazen hangi programın hangi kartla çalışacağınıda elle seçmek gerekir. 3d uygulamaları ve oyunlarda çift ekran kartlı makinalar performans bakımından daha üstündür.

theironman
14-09-2015, 08:50   |  #3  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

badwizard arkadaşımız gayet güzel açıklamış, yani iki sistem arasındaki farkı artık biliyorsun. önemli olan artık şu: sen ne istiyorsun? ne için alıyorsun?