Yardım masalarının güvenlik zaafları!

CHIP Online
22-08-2013, 12:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Telefonda hassas bilgilerimizi açıkladığımız yardım masaları, yeterince güvenli mi? İşte cevap...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/yar ... zaaflari_42197.html

RSA sponsorluğunda gerçekleştirilen yeni araştırma, yardım masalarına yönelik güvenlik tehdidi oluşturan unsurlar listesinde en üst sırayı sosyal mühendisliğin aldığını belirledi.


EMC'nin Güvenlik Birimi RSA sponsorluğunda SANS Institute tarafından gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları açıklandı. Raporda, günümüzde yardım masalarının karşılaştığı tehdit unsurları ve gizlilik konusuna dikkat çekildi. Dünyanın dört bir yanından 900'dan fazla BT uzmanının anket sorularına cevap verdiği SANS 2013 Yardım Masası Güvenliği ve Gizliliği Araştırması, yardım masalarının en yaygın zayıf noktalarını tanımlıyor ve işletmelerin bu kritik sorunlarını gidermede yardımcı olacak öneriler sunuyor. Araştırma sonuçları işletmenin genel güvenliğine yönelik potansiyel olumsuz etkiler teşkil edebilecek yardım masası süreçlerini, prodesürleri ve çalışanların davranışlarını da içeriyor.


EMC Güvenlik Birimi RSA'in Teknoloji Şefi Sam Curry; "Birçok durumda, yardım masası güvenlik ihlallerine karşı savunmanın ilk hattıdır; yardım masasının güvenliğini sağlamak bu nedenle diğer işle ilgili kritik fonksiyonlar kadar önem verilmesi gereken bir konudur. Yeni yardım masasının artırılmış güvenlikle son kullanıcıya yönelik kullanışlılık ve rahatlık sunabilme becerisini etkin biçimde dengelemesi gerekir. Otomasyon ve işletme düzeyinde kimlik doğrulamaya yönelik teknolojiler ve insan hatalarını en aza indirgemek için sürekli eğitimlerle güvenlik, son kullanıcıya yönelik hizmet süreçlerine doğrudan entegre edilmelidir" dedi.


Tüm Konu: Yardım masalarının güvenlik zaafları!

Kaynak: www.chip.com.tr