Yarın 11:00 da Adsl nin Yeni Fiyatları Açıklanıyor

GRaNZaT
09-03-2007, 12:03   |  #26  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,234 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2007

Herkes elindeki gücü, elinden geldiği kadar etkin kullanırsa bir şeyler değişir. Ana sayfada dün ADSL Kandırmacası, bugün de ADSL Bilmecesi bağlığı ile görünen haberim üzerine TTNet açıklama yapmak durumunda kaldı. https://www.chip.com.tr/haber/tt ... -acikladi_3376.html

Hepimizin yapabileceği bir şeyler mevcut. Hepimiz tepkimizi gösterebiliriz. Ama bazılarımızın yaptığı gibi küfür ve hakaretle değil, en demokratik, kişi haklarına saygılı şekilde. Deveye "Boynun neden eğri?" demişler, Oda "Nerem doğru ki?" demiş mantığıyla da hareket etmek doğru değil. Hiçbir şey düzgün dğeil ki bu düzgün olsun demek de bence yanlış. Bizler bilinçli, sorgulayan, araştıran bir nesil olarak yetişmeliyiz. Örneğin, dünkü o haberini girene kadar 4 defa 4440375'i, bir kaç defa bağlı bulunduğum telekom müdürlüğünü, bir kaç defa Türk Telekom'u aradım, e-posta'larla ulaşmaya çalıştım. Hepsinden topladığım bilgilerle bir haber oluşturdum. Yani hiç birimizin işi kolay değil ama hep beraber bazı şeyleri düzeltebiliriz. Sizlere güveniyorum.

TuncaBozkurt
09-03-2007, 17:53   |  #27  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

Karşılaştırmak gibi olmasın ama PCNET Online bu konuda bir kampanya başlatmıştı.

ozgur_v
10-03-2007, 22:23   |  #28  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
285 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006
GRaNZaT
Ama bazılarımızın yaptığı gibi küfür ve hakaretle değil, en demokratik, kişi haklarına saygılı şekilde. Deveye "Boynun neden eğri?" demişler, Oda "Nerem doğru ki?" demiş mantığıyla da hareket etmek doğru değil. Hiçbir şey düzgün dğeil ki bu düzgün olsun demek de bence yanlış.  kolay  hep beraber bazı şeyleri düzeltebiliriz.
Bazılarımız hangilerimiz? Küfür ve hakareti kim etmiş?(bunu sormamın nedeni üzerime alındığımdan değil merak ettiğimden)

Deve hikayesine gelince, şu şekilde düşünelim sistemi; bir çok dişlilerden oluşan bir makina olarak.Eğer makinanın dişlilerini harekete geçiren ana dişli bozuksa.Sonraki dişlilerden düzgün hareket beklemek safdillik olur.
Çok uzun yazmak istemesemde konu zorluyor.

  Olayı şu şekilde anlatayım amacı kar etmek olan ticari bir kuruluş herzaman maksimum kar etmek ister.Önündeki engel ne olabilir kapitalizmde?Tabiki rekabet.Eğer rakip yoksa ve devlet serbest piyasa ekonomisi adı altında tüm insiyatifi şirkete(telekoma) bırakmışsa, neden indirim yapsınki?
Bişeyler yapabiliriz evet bolca protesto edebiliriz ama bu pretestolar telekoma maddi zarar olarak yansımıyorsa hiçbir etkisi olmaz. Bozulan imajını da 3-5 Cem Yılmaz reklamıyla halleder nede olsa imaj toplumuyuz.
3-5 sene önce benzin depolarının hatalı yapımından dolayı mescedes markasına iat otbüsler yanmıştı.Mahkeme mercedes yöneticisine hapis cezası vermişti.tabiki ne uygulanabildi nede etkisi oldu.yada şunu hatırlayalım motorolanın Uzan lardan alacaklarını istemek için başbakanla görüşmek için eski Cia başkanı gelmişti.Yani şuandaki Telekom gibi uluslar üstü tekelerin arkasında büyük güçler var.Bir kere ekonominin kontrolünü kaptırdıktan sonra çırpınki kurtulasın.

cursed
11-03-2007, 14:07   |  #29  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,123 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2005

Selçuk İslamoğlu'nunda dediği gibi mevcut altyapıyla bizim hızımızın arttırılması imkansız.Durum böyle oluncada ancak fiyat indirebiliyorlar.Onuda yapmak istediklerinde de mevcut altyapı içn maddi imkanlarını kısmış oluyorlar bir nevi...Bu böyle kısır bi döngü gibi gelmeye başladı bana..

Caner Güral
12-03-2007, 16:26   |  #30  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
663 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006

@cursed

Tabii ki.Ama yine de mevcut bağlantıyı şu "kota" kelimesini kaldıracak kadar zorlayamazlar mı ? Gerçi zorlayamazlar biliyorum ama yine de ne yapalım işte, bu kısır döngü rahatsız ediyor haliyle bizleri de....

cursed
12-03-2007, 18:40   |  #31  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,123 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2005

Kotasız 256 kbps sınırsız adsl kullanıcısıyım.Ve ayda yaklaşık ufak tefek kesintileride sayarsak 65 gb veri indiriyorum.Benim gibi insanların bir üst hıza erişilmesi vb. durumlarda ztn zayıf ve yetersiz olan altyapı tamamen çökecektir.Gerisini varın siz düşünün...