Yasal Uyari ! Pasaport Kayit İşlemleri Hakkında

siirlerefendisi
13-11-2012, 15:18   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
153 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2004

Bu konumuzda Türkiye'de uygulanan gümrüksüz ülkemize giriş yapan mobil cihazların kayıt altına alınma işleminin nasıl yapılacağı ile ilgili ve mobil cihazın kayıt yapıldıktan sonra düşenlerin nasıl bir işlem yapması gerektiği ile ilgili bilgiler yer almaktadır.

1 - Öncelikle ilk defa kayıt yaptıracaklar;


  • Bir adet son 30 gün içinde Türkiye'ye giriş yapmış T.C. Vatandaşı pasaportu. Yabancı ülke pasaportları işe yaramaz 6 ay kayıtlı kalır 6 ay sonra kayıttan otomatik düşer. Çünkü ülkemizde ikamet süresi 6 ayda bir yenilenmek zorundadır.


  • Pasaport sahibinin T.C. vatandaşı olması koşulu ile yaşının hiçbir önemi yoktur. 18 Yaşından küçükler için velisinin bir imzası yeterlidir. Anne baba ayrıysa çocukların soyadı anneyle tutmuyorsa ama çocukların velayeti annede ise Annenin yerine babası imza atabilir yada Babası bir kimlik fotokopisinin üzerine çocukların velayeti annededir diye imzalarsa da yeterlidir.


  • Vergi Dairesine pasaport sahibinin gidip pasaportu ile birlikte 100 tl vergi harcı yatırması. Vezneye gidiyorsunuz. Telefon kaydı yaptıracam harç ücreti yatıracam diyorsunuz ve sizden pasaportu istiyor. Pasaport sahibi kim diyor. Ardından sizden adres bilgisi aldıktan sonra telefonunuzun IMEI numarasını okumanızı istiyor. bu numarayı duyacağı bir şekilde okuyun. Görevli memur girdiği numarayı birde size okuyarak teyit ediyor. Ardından size bir makbuz veriyor. Makbuzun diğer nüshasını da pasaport sahibi imzalayıp vergi dairesine teslim ediyor. Burayla işimiz bitiyor.
  • Abone merkezine pasaport sahibi ile gidip pasaportun bir fotokopisi, kimliğin bir fotokopisini alıyorlar. Sizin ödediğiniz vergi dairesi makbuzunun bir fotokopisini çekip size veriyorlar aslını dosyaya ekliyorlar.

Vergi Dairesi Ödendi Makbuzu Resmi:


  • Hangi Abone merkezine giderseniz o operatöre kayıtlı bir telefon numarası vereceksiniz. Diyelim benim hattım Vodafone ben kaydı AVEA Abone merkezinde yaptırdım. Çünkü Maliyenin karşısındaydı. öyle olunca kayıt edilecek numara olarak arkadaşımın numarasını verdim. bunun çok bir önemi yok.


  • Tüm bu işlemlerden sonra abone merkezi sizden 10 tl ile 20 tl arası bir ücret isteyecek. Yani toplamda minimum 110 TL Ücret Ödeyeceksiniz. Bu rakamı hiçbir zaman unutmayın aşağıda kaydı düşenler için yazımda bununla ilgili bahsedeceğim.

YASAL UYARI! 12345......... IMEI NOLU C,HAZ KAYIT DIŞIDIR. 1 HAFTA İÇİNDE KAPATILACAKTIR. SATIN ALDIĞINIZ YERE BAŞVURUN.


Gece veya gündüz telefonunuza böyle bir mesaj geldiyse bilinki cihazınız kayıt dışı oldu. Eğer garantiliyse sıkıntı yok mesajda dediği gibi aldığınız yere başvuru yaparsınız sorun düzelir. Neticede Türkiye garantili cihaz. ama bu mesaj garantili cihaza gelmesi binde birdir.

Cihazınız yurtdışından geldiyse bir pasaport üzerine kayıt edildiyse o zaman işlemleri dikkatlice okuyun;


  • Eğer pasaport kaydını kendi yada bir yakınınızın pasaportuna kayıt ettirdiyseniz. BTK'yı arayın.

? Tel: 0312 232 23 23

Bir süre bekledikten sonra bağlanan yetkiliye cihazınızın kayıt dışıdır mesajı geldiğini söylerseniz sizden cihazın IMEI nosunu isteyecek. Sonra sizden kayıt edilen pasaport sahibinin bilgilerini isteyecek. Eğer kendi pasaportunuzsa sorun değilde bir yakınınızın pasaportuysa önce yakınınızdan kimlik bilgilerini isteyin ondan sonra arayın yoksa bilgi vermezler. Sonra size şu evrak eksik kayıt ettirdiğiniz yere gidin eksik evrağı tamamlayın tekrar gönderin diyecek. Sizde tamamlayıp tekrar gönderdiğinizde kaydınız düzelecek.


  • Eğer benim gibi cihazı kayıtlı olarak aldıysanız 3 ay yada 5 ay sonra cihazınıza bu mesajı gelirse aldığınız kişiyle irtibata geçip bu işlemi yapmasını isteyin yoksa cihazınız aramaya kapanır. Ama aldığınız kişi sahtekarsa ulaşamıyorsanız o zaman yeni kayıt yaptırmanız gerekli.

Peki yeni KAYIT nasıl yapılır?


  • Yeni kayıt için önce bir pasaport bulmanız gerekli. Bulduğunuz pasaport en fazla kayıt ettireceğiniz günden 30 gün önce Türkiyeye giriş yapmış pasaport sahibi olmalıdır. 31 gün önce giriş yapmış kişinin pasaportu kabul edilmez kayıt iptal edilir.

?


  • Daha önceki kayıtlı pasaport sahibini bulamadığınız için aynı abone merkezlerinden kayıt yaptıramazsınız. Diyelim cihazı aldığınız kişi Turkcell abone merkezinden kayıt yaptırdıysa sizde ona ulaşamadıysanız cihazınızın kaydı abone merkezinden silinmediği sürece hiçbir Turkcell merkezinden kayıt yaptıramazsınız. Böyle durumda AVEA yada Vodafone abone merkezlerinden kayıt yaptırabilirsiniz. Bizzat tarafımda yapılmış bir işlem olup başarıyla sonuçlanmıştır. Cihazı 6 ay önce almıştım. kayıttan düştükten sonra aldığım kişiye ulaşamadım. Bende yeni bir pasaport buldum ve Turkcell kayıt merkezine gittim herşey hazırdı ama kayıt etmediler. Bir kişi üzerinde gözüküyor diye. Bende AVEA abone merkezine gidip kayıt işlemlerini yaptım ve başarılı da oldum

Buyurun buda belgesidir. 12-11-2012 tarihinde kayıt için başvuru yaptım. Tarih 13-11-2012 kayıt altına alındı;

İNTERNETTE PASAPORT KAYDI SAHTEKARLIKLARI YAPANLARA DİKKAT!!!


  • 50 TL'ye 100 TL'ye pasaport kaydı OLMAZ

?


  • Daha konumuzun başında belirttik Vergi dairesi ücreti 100 tl, Abone merkezlerinin aldıkları ücret 10 tl ile 20 tl arası dedik. minumum 10 tl alsa toplamda 110 tl zaten mecburi bir ödeme yapmaktasınız. Kimse sizin yerinize devlete verilmesi gereken 100 tl harcı vermez.

?


  • Peki bu ücreti vermezseniz ne olur. Öncelikle kaydınız kabul edilmez. size yasal uyarı mesajı tekrar gelir. Daha sonra vergi dairesine gittiğinizde 100 tl değil cezalı olarak 150 tl ödemek zorunda kalacaksınız. Çünkü kaydı yaptırdığınız abone merkezine BTK tarafından gönderilecek kağıtta ödenecek tutarın cezası ile birlikte 150 tl olması gerektiği yazılı. Kısaca siz bilmeden birde cezalı durumuna düşeceksiniz yarın yakınlarınızdan bulacağınız pasaport ile yapacağınız kayıtta bununla karşılaşacaksınız.

?


  • İnternetten pasaport kaydı yaptırırken ne yapacaksınız;

?


  • ?Kayıt yaptıracak kişiden Pasaportun içinde vize sayfasındaki giriş tarihinin fotokopisini isteyeceksiniz. Bunun zaten bir fotokopisini abone merkezi alıyor bir fotokopide size alsın. Bu sayfa çok önemli giriş tarihi kayıt tarihini 30 gün geçerse kaydınız kabul edilmez. Adam harcı yatırır tarihi geçmiş pasaporta kayıt yapar kaydınız 3 ay sonra BTK tarafından kontrol edilirken düşer.
  • Doldurduğu kayıt evrakının doldurduktan sonraki fotokopisini.
  • Kayıt yaptırılacak kişinin kimlik fotokopisi İlerde kayıttan düşerse verilen telefon numaralarında kişi bulamıyorsunuz bu kimlik fotokopisi ile kişinin telefonunu bilinmeyen numaralardan bulabilirsiniz.
  • Yukarıda vergi dairesi makbuzu var birde onun fotokopisini mail yada fax yolu ile isteyeceksiniz. Bu makbuzun fotokopisini kesinlikle isteyin bu olmadan kayıt olmaz sonra gönderirim gibi yalanlara inanmayın.

?


  • Tüm bu evrakları size verebileceklere telefonunuzu kayıt ettirin aksi takdirde her 3 yada 4 ayda bir kaydınız silinecektir. Eğer kaydı yapan kişiyi bulursanız ne ala yok bulamazsanız paranız boşa gidecektir. Gerçek Pasaport kaydı yukarıdaki gibidir. Onun dışındakiler yalan kayıttır. Yapanlar sahtekardır. Evrakların BTK ya ulaşması incelenmesi 3-4 ayı bulduğu için bu süre içinde sanki cihazınız kayıtlı olmuş sanıyorsunuz. Evraklar incelenmeye başlandı mı kabul edilmeyip YASAL UYARI mesajı alıyorsunuz.

BTK'nın sayfasında Bireysel Başvuru Sorgulama linki var. Bu linke tıklayıp ilk satırı boş bırakın ve ikinci satıra IMEI nosunu üçüncü satırada güvenlik kodunu girin eğerki aşağıdaki resimdeki gibi bir sonuçla karşılaşırsanız. Telefonu sıfır alıyorsanız yukarıda 4 maddelik yazdığım evrakları satıcıdan isteyin. Vermezse bilki sahte kayıttır. 3-4 ay sonra forumlarda mağdurları oynarsınız. Çünkü bu daha yeni kayıttır ve daha evrakları BTK'ya ulaşmamış demektir. Onay bekliyor yerine Kabul Edildi yazıyorsa kayıt işlemleri tamamlanmıştır gönül rahatlığıyla telefonu alabilirsiniz.

LÜTFEN BU YAZIMI TÜM FORUMLARDA İSTER ALINTI YAPARAK İSTER YAPMAYARAK PAYLAŞIN BİLEN BİLMEYENE BİLDİRSİNKİ İNSANLAR PASAPORT KAYDI YÜZÜNDEN MAĞDUR OLMASIN. SİZLER İÇİN BAŞIMDAN GEÇENLERİ DE EKLEYEREK YAZDIM Kİ SİZDE MAĞDUR OLMAYIN. LÜTFEN BU BAŞLIĞI TELEFON SATIŞI YAPAN FORUMLARIN SATIŞ SAYFALARINDA SABİT BAŞLIK YAPINKİ BURALARDAN TELEFON ALACAKLAR YAZIYI DA OKUSUN Kİ BİLGİ SAHİBİ OLSUN

YAZININ TAMAMI BANA AİTTİR

siirlerefendisi - mobildepo
www.mobildepo.com - Mobilde Tek Nokta

Banned
18-11-2012, 02:29   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 23
939 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2012

Çok yararlı bir konu bence sabitlenmeli.

siirlerefendisi
20-11-2012, 15:15   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
153 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2004

sağol arkadaşım ben üşenmeden 2 saat boyunca herkesin anlayacağı bir dilde yazmaya çalıştım. Bunların tamamı yaşanmış olaylardır sağdan soldan kulaktan dolma bilgiler değildir. Elimden geldiğince tüm teknoloji forumlarına ekledim.

Emin ol benim bu konumdan sonra bazı forum sitelerinde pasaport kaydı yapanlar konularının başlığını değiştirerek geçici pasaport kaydı yapılır ibaresi eklediler. yani başlıkları eskiden garantili pasaport kaydı iken şimdi geçici ibaresini de eklediler

Banned
21-11-2012, 02:51   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 23
939 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2012

Ben de bu konuda biraz sıkıntı çekmiştim ama neyse ki sora sora öğrendim ama bu işi yapacak arkadaşlar bu yazıyı okuyup benim yaptığım hatayı yapmasınlar hata derken eksik bilgi.

mehmetyasin
31-12-2013, 12:51   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2013

Ben bir konu paylaştım arkadaslar istisnalar cıkabılıyor arada kı dedıgım gıbı www .yurtdisitelefonkaydi .com bunlardan biriydi 0539 819 45 27   bana yardımcı oldular herkeze referans olmak ısterım baska kısılerden magdur olmayın bu adamlar durust calısıyorlar.

szanoz
08-02-2016, 20:45   |  #6  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
48 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2015

cok acıklayıcı bır yazı olmus tesekkurler

Chıptansel
07-04-2020, 12:38   |  #7  
Chıptansel avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 2
51 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2016

Pasaport çıkarmak isteyenlerin aklında birçok soru vardır. Randevunun nereden alındığı, sürecin nasıl işlediği, ne kadar ücretin nereye yatırılması gerektiği gibi konular çoğu kişi tarafından merak edilmektedir.

Konuya yabancı olanlar bu sıradapasaport türlerindenharç ücretlerine birçok yabancı bilgiyle karşılaşmaktadır.

Dolayısıyla sürecin sıkıntısız geçmesi için bunları önceden öğrenmekte fayda vardır. Aşağıdaki başlıklarda da nasıl randevu alındığı ve sürecin nasıl işlediği adım adım anlatılmaktadır: https://paratic.com/pasaport-randevusu/