Yavaş internetin suçlusu!

CHIP Online
06-10-2012, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Ülke çapında internetin bir anda yavaşlamasının sorumlusu bakın aslında kimmiş!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/yavas-internetin-suclusu_36293.html

Resimlerle: Hacker'ların son numaraları

Teknoloji haberleri her zaman olduğu gibi konu İran olduğunda çok daha farklı bir hal alıyor. Bundan birkaç ay önce Obama hükümeti ve İsrail ortak çalışması bir siber saldırı, İran'da bulunan nükleer araştırma birimine yapılmış, binada bulunan bilgisayarlara yerleştirilen zararlı yazılımlarla net bir sonuç alınmıştı.


İran tarafından tepki gösterilen bu duruma öyle görünüyor ki bir yenisi daha eklendi zira İran hükümeti, Salı günü itibariyle sahip oldukları arşivlerin hedeflendiği büyük bir saldırı altında daha kaldıklarını iddia ediyor. Büyük ölçüde verinin gözden geçirildiğini iddia eden hükümet yetkilileri, bu saldırının da Amerika, İsrail ortak çalışması olduğu yönünde ısrar ediyorlar.


Cyberspace Yüksek Kurulu başkanı Mehdi Akhavan Behabadi ise olanları şu şekilde açıkladı; "En son yapılan saldırı esnasında ülke interneti büyük ölçüde yavaşladı. Sonuç olarak istenmeyen bir duruma yol açan saldırı, doğrudan nükleer, petrol ve kalan bilgi ağlarını hedef almıştı."


Olaylara nispeten doğruluk payı katansa, saldırıların Tahran ve doğrudan ülkenin Batı kısmına, yani İran'nın kısa mesafeli nükleer füze geliştirdiği düşünülen bölgelere yapılması oldu.

Tüm Konu: Yavaş internetin suçlusu!

Resimlerle: Hacker'ların son numaraları

Kaynak: www.chip.com.tr