Yaygın bir sorunla ilgili olası çözümler.(Thomson)

Perdie
10-09-2006, 09:55   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006

Arkadaşlar daha önce bu sorunumu size iletmiştim bir kaç arkadaş yapıcı önerilerde bulundu ve malesef kısmen işe yaradı bunlar.Size özet gececegim.
Adsl speedtouch 510i aldım ve 2 sene sorunsuz kullandım arkasında modem sapıtmaya bashladı.Once modemi acıp sonra hattı takarsan nete baglanıyodu onun dıshında durmadan baglanmaya calshıyor ama claıhırken kendini resetliyordu.Arkasından yazlıga gittim ve Adsl baglattım:aynı sorun hala devam ediyordu.Ayrıca eskisinden daha rahatsız ediciydi.Artık 30-40 dakkada bir bazenleri 5 dakka da bir baglantım kopuyor ya da modem kendine reset atıyordu.Son carem dedim ve çözüm buldum.Firmware update ile sorunsuz bir sekilde modmeimi kullanmaya bashladım artık hicbir sorun yashamıyordum.Arkasından tekrar kışlığa döndün ve eski sorun alevlendi.Bu sefer arada bir baglantı gidiyor sonra hemen geri geliyordu.Bazenleri ise hic gelmicekmişçesine gidiyordu.Eve bir laptop gelcegi icin det etmedim ne de olsa modemi degishtircem dedim ve speedtouchın wireless modemini aldım.580i.Fakat sorun yine devam ediyor.Arada bir baglantım kopuyor ve bunun nedeni bulamıyorum.

Olası sebepler;

1-İki speedtouchın kurulumunda aynı hatayı yapmış olabilirm.Ama wireless da hicbir ayar yapmadım ,kurulumda ole bishiy yoktu sadece internet wizarddan baglantı yaratırken bir kac belirleyici bishiy secmisim dir o kadar.

2-Bir spyware virüs gibi birşey var devamlı rahatsız ediyor.Bu arada format atıp da denedim ama sorun devam etti.Virus scan lerim ise hep sonucsuz cıktı.

3-Speedtouchların sadece bende gosterdigi bir sorun var :)

4-2 hatta da ilginc sorunlar olabilir.Splitterı bile değiştirerek denedim splittersız da denedim.

Olası Çözümler

Tum kabloları değiştirip arkadaşın speedtouchnı ve zoom x4 unu alıp test etmek.

Lütfen yardım edin arkadaşlar artık bıktım işlerimin aksamasından yarım kalmasından.Lütfen zahmet edip okuyun bunları ve saolun.

P.S : Şu an durmadan düşen hattım sorunlu olabilir gerçekten de.Çünkü iki haftada bir karshıdan telfon almama ve telefon edemme olayına giriyoruz bu hatta.Bu 1 hafta suruyo sonra duzeliyo.Ama bu hep vardı neden şimdi oldu ki özellikle gerçekten hep vardı.Ve eksiden gayet guzel calıshıyodu.Ayrıca bir arkadaş 580 ayaralrını soyleyebilrimi,ppoe veya region secemiyorum .Yapabildigim tek ayar 8.35 vpi ayarı.

Benzer osrunlar yaşayan arkların forumları ;

1-Bu arkadash bir modem virüsü oldugunu iddia ediyor.


2-Bu arkadash ayar yapamamaktan sikayetci ppoe diye.Aynı modemi kullanıyoruz...


3-Bu arkadaş tıpatıp aynı sorunu farklı bir modemle yasşıyor...Voltah problemi ya da hat demişler


BU diğer forumlara uye olup onlarada soracağım bir kaç thomson distrubutor temsilicisi falan da var onlarla da baglantı kurucam.

Uzun oldu ama tak etti canıma :)