Yaz Geldi Bayanlar Hareket zamanı

mavigünler
20-06-2015, 08:25   |  #1  
mavigünler avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2015

Ülkemizde her kadın ister kurumsal çalışan olsun ister ev hanımı, yapmak zorunda oldukları en başlıca görevleri arasında ev temizliği gelmektedir. Türk toplumu olarak akrabalık, Komşuluk aile ve arkadaş ilişiklerimiz diğer toplumlara göre daha fazla ön planda yer almakta ve her zaman için kapımızın çalınıp beklenmedik misafirlerin evimize ziyarete gelmesi her zaman için büyük bir olasılıktır. Özellikle bayanlarımız her zaman evinde yaptıkları değişiklikleri, yeni aldığı mobilyaları perdeler, şık tasarımları en güzel ve kusursuz şekilde sergileyerek çevresinde olumlu bir imaj yaratmaya çaba göstermektedirler. Bu bağlamda her an düzen ve tertipli görünmek için evin en başlıca olması gereken özelliği her zaman temiz ve toplu olması gelmektedir. İşte evinizi temizlik tutmanın birkaç yöntemi

1.Evinizi Arası sıra değil gördüğünüzde Temizleyen.

Özellikle çalışan bayanlar iş yoğunluğundan ve günün temposundan akşam eve geldiklerinde bitkin ve yorgundurlar. temizlik için belli günler belirlemiş ve o günler dışında bir şey yapmamayı tercih etmektedirler hafta sonuna biriktirilen bu işler toplandığında ise altından kalkılamaz bir yük haline gelip en güzel tatil gününü temizlik yaparak geçirilmesine sebep olmakta bu sebeple gördüğünüz an bir lekeyi tozu hemen silip temizleyin halı altı yapmayın biriktirmeyin emin olun çok fazla zaman kazanacaksınız ve de her zaman eviniz temiz kalacaktır.

2.Tozların yerini Değiştirmeyin onları yok edin.

Bir çok bayan günlük toz almasına rağmen yine de ertesi gün aynı hale dönmesinden mustarip. Bunun en başlıca sebebi tozları almak yerine onların yerlerinin değiştirilmesidir. Toz almadan önce; - Tüm camları kapatın - Evinizde sağa sola koşuşturan gezen kimse olmasın - Elektrikli Süpürge ile süpürme işlerini bitirin - Hafif nemli bir bez alın - Bir yeri silerken elinizi kaldırmadan sildiğiniz zeminde daire çizerek başladığın noktaya gelin Bu işlemleri eksiksiz yaptığınız zaman göreceksiniz eviniz daha uzun süre toz almadan kalacak.

3.Zeminleri Islatmadan Temizleyin

Yerleri villada ile temizlerken çok fazla ıslatmayın elinizden geldiği kadar sıkın ve nemli bir hale getirin hatta yapabiliyorsanız villa dalama işlemi bittikten sonra yerleri kuru bir bezle silin ıslak ve nemli kalmasın böylece hem daha az toz kir tutar hem de parkelerinizin ömrü uzar

4.Cam temizliğinde duymadıklarınız.

Camlarınızı temizlerken cam suyuna bir miktar kolonya katın daha temiz ve parlak bir cam temizliği elde edeceksiniz.İstanbul Temizlik Şirketleri bu yöntemleri tavsiye etmektedir. 6.Koltuk yüzey temizliğinde Bilmedikleriniz.Beyaz koltuk temizliği Önce bir kovaya bir miktar su koyun daha sonra suyun için çamaşırlarda kullandığınız deterjandan ilave edin bir miktar soda ile kir çöz atın daha sonra bir dantelle yada perde kenar parçasıyla koltukları ovalayın sonuçların sizi şaşırtacağını göreceksiniz.

7.Halı temizliğinin Püf noktaları.

Halılarınızı önce iyice bir silkeleyerek tozunu alın daha sonra halının tamamını ıslatın.ıslandığından emin olduktan sonra 2 saat kadar güneşin önünde kurumaya bırakın.2 saatin sonunda asıl yıkama işine başlayabilirsiniz.daha az çaba harcayarak daha temiz bir sonuç aldığınızı göreceksiniz.

Son Düzenleme: mavigünler ~ 20 Haziran 2015 08:25 Neden: başlık