yazıcı dili

history83
31-10-2008, 22:14   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
758 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

arkadaşlar canon smartbase mp 360 yazıcım var.renkli ve siyah yeni kartuş aldım.kartuşlar dolu ve tıkanıklığı yok.kartuşlar önce siyah bir kutuya takılıyor,sonra yazıcınn içine yerleştiriliyor.sorunun hiçbişey yazdıramamak.kartuşların takıldığı bahsettiğim siyah kutu(altında kartuşun aktığı yer var oraya mürekkep gelmiyor)sıcak suya falan batırınca geliyor ama başka türlü mürekkepi akıtmıyor.o siyah kutunun altı buz gibi soğuk.neden mürekkep aşaği inmiyor.alkol falan damlatıyorum o iniyor.yani bi tıkanıklık söz konusu değil.

Blacksmith
31-10-2008, 23:46   |  #2  
Blacksmith avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
312 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

dostum ben daha once hıc bir kartusun yazıcıya takılmadan once bir aparata baglanıp takıldıgını duymadım ama olabılrıde tabi...bu durumda aparatların ve kartusların bir resmini koyman mumkunse cok ıyı olur..ben kendımce kartusu yerıne tam olarak oturtamadıgını dusundum ama farklı bır durumda olabılır tabı..bunu anlamak ıcın maıneyı pc baglı driver kurulu yanı hersey tamam ıken yazıcıyı ac kartusları tak kapagı kapatınca kartusların murekkep bılgılerıyle alakalı pencere acılması gerekıyor makıne kartusu goruyormu gormuyormu ordan anlayabılırsın..eger goruyorsa herhangi bir sayfa yazdır renklı ve siyah yazılar karısık olan bi sayfa..kafa saga sola gidip gelıyor ama yazmıyorsa kartuslar arızalı olabılır.

history83
01-11-2008, 10:45   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
758 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007


burada kartuşlar bahsettiğim siyah aparatın içinde

bu 2nci resimdeki gri kiliti yukarı kaldırınca katuşların takılı olduğu siyah kutu serbest kalıyor.(bu aynı roller costerlarda insanlar koltuğa oturunca kapatılan kilit gibi bi sistem yapmışlarDil çıkarıyor)

burda renkli kartuşu çıkardım siyah yuvada.

işte kartuşların içine takılıp yazıcıya takıldığı siyah aparat bu.sırt kısmının ve altının göründüğü resim.arkası sırt kısmında bir kart var,altında mürekkepin akması gereken açıklıklar var oraya doğru bağlantılı bi düzenek.

bu da kartuşların takılı olduğu siyah aparatın takıldığı sağa-sola idip-gelen yazıcıdaki kartuş yuvası.içine kartuşların yerleştirildiği siyah aparat buraya takılıp o gri kilitle kilitleniyor(tam oturmadığında yazıcı kapak açık uyarısı veriyor).siyah aparatın sırt kısmındaki kart orada görülen tırnaklara temas edip komut alıyor.

burada dediğim gibi harhangi bir tıkanıklık olduğunu sanmıyorum.zira mürekkep o siyah aparatın içine akıyor.ama 4 resimdeki çentiklerden çıkmıyor.alkol koydum o güzelce akıyor.ılık suya bandırdım siyah aparatı yine akıyor.yani kanallarda bi tıkanıklık yok görünüyor.mürekkep yoğun yada kalın mı geliyor acaba?yoksa mürekkepin akması için ısı mı gerekiyor?arada seramik gibi bi parça var tam mürekkebin çıkacaği yerde o buz gibi soğuk.donduruyor mu acaba mürekkebi?bilemedim.

Son Düzenleme: history83 ~ 01 Kasım 2008 11:17
AdminAbi
01-11-2008, 17:11   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
156 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

Soguk olmasından kaynaklanıyor olabilir. Belki makine calısırken o bolgeyi ısıtması gerekiyor. Kullanmadıgım icin saglıklı birsey soylemem mumkun degil. Bence bir arastır calıstırma klavuzunda yazabilir. Yada bu makineyi satan bir yerden gerekli bir teknik bilgi alman gerekiyor.

history83
02-11-2008, 14:14   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
758 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

fotokopide falan çıkan kağit sıcak oluyor ya ordan birde sıcak suda mürekkebin akmasından aklıma geldi.orası soğuk olduğundan mürekkebi donduruyorda akmıyor mu ki aşağiya diye düşündün.kullanma klavuzunu bulamadım,internette falan da yok galiba.sorunun ne olduğunu bilebilsem çaresine bakcam ama onu çözemedim işte