yazılar yok oluyor!

HPQ-User
25-07-2011, 14:47   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

gokcan sormuş:
Bazen, bilgisayardaki yazılar yok olmaya başlıyor. bu internette gezinirken(yüzde yüz güvenilir siteler) olabiliyor, video(gom player) izlerken olabiliyor. Oyun oynarken olmuyor nedense.

  Mesela bir seferde internetin(mozilla firefox) bir sitesinde sayfanın aşağısına doğru giderken sayfanın sağ-solundaki arkaplan garip bir şekle büründü. açıklaması biraz zor olcak, arka planın en alt yerindeki farklı renkteki çizgi üst taraflarda oluşmaya başladı(alttan üste doğru)ondan sonra sekmelerine mause imleçini götürdüm, deydiği sekmeler aniden siyaha dönüştü. o siyah yere tıkladım ve o sekmeyi açtı(büyük ihtimahalle) ama sekme nin tamamı simsiyah oldu. sonra başka bir klasöre(altta mozilladan başka klasör vardı) tıklayacaktım ki mouse imleçi onada deydiği anda yazılar görünmez oldu. tıkladım va normal bir şekilde açıldı, sonra masaüstüne gidip yenile yapayım diye düşündüm ama masaüstü ne gelemedim, tıkanmıştı görüntü.
  bilgisayara reset atınca düzeliyor. bir seferinde ctrl alt f4 yaptım ama bir hata verdi ve açamadım, bilgisayara başlattan doğru reset atmayı denedim,(neyseki p yazılar gözüküyodu. tabi bir kaç saniye sonra ben birşey yapmadan onlarada bişi oldu.) ama reset atmaya yetkiniz yok dedi. bende sinirden bilgin reset düğmesine bastım ve reset attım. reset düğmesi en azından işe yarıyor.

avast! (deneme sürümü) ile tüm bilgi taratmayı denedim ama daha bitemeden aynı sorunla karşılaştım. başka denemede system32 yi tarattım ve virüs bulundu(eh o zaman yandık dedim)

c\windows\system32\c_286605.nls
threat win32:agent_AMXI (trj)
silmek olmaz system 32yi.(format yapmak gerekir yoksa)
karantina(move to chest) düşündüm.system32 karantinası kötü olabilir dedim
repair işe yaramadı
bi yerde alman_b diye bişi olduğunu fln duydum ama ne yapcağımı söylememişler
ve bunun sistem özellikleriyle en ufak bi alakası olduğunu düşünmüyorum(harddiski çökertebilir o ayrı durum)
tekrar olmadan gönderiyim

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
açıkcası nasıl bakılır bilmem ama bilgisayarımdaki "sistem bilgisini görüntüle" ye bastım. ordakiler:
tncxp sp3
İntel(R) Core(TM)2 duo cpu
e6550 @ 2.33 GHz
2.33 GHz, 0,99 GB RAM
niye iki kez yazmışlar 2.33 GHz yi bilmniyorum

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:5.0) Gecko/20100101 Firefox/5.0