Yazılım mühendisliği okumak,yardım lütfen.

ThekT0niC
23-10-2013, 21:43   |  #1  
ThekT0niC avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 21
1,194 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2012

Arkadaşlar lise sondayım,eşit ağırlıktayım şimdiye kadar matematiğim berbattı,ama bu sene matematiğe karşı çok büyük bir sempatim başladı,yani algoritmayı söktüğüm için sanki daha kolay anlıyor gibiyim,ve kimya,biyoloji,fizik hiç görmedim şimdiye kadar,ama üniversite sınavına yazılım mühendisliği için sayısaldan girmek istiyorum,ve bunun için ful kimya,biyoloji,fizik,geometri,matematik yani ful sayısal çalışmak istiyorum.

Neden diyeceksiniz,şöyle söyleyeyim 7 yaşından beridir bilgisayarla ilgileniyorum,şu an 18 yaşındayım ve bilgisayar benim sağlığımı bozsada bilgisayardan kopamıyorum,artık benim bir parçam ve asla ayrılamam,bazı sebeplerden ötürü gerçek hayattan o kadar zevk alamıyorum,neyse asıl konuya geçeyim.

Kodlamayı çok seviyorum,programların arkaplanında oynamayı,çalışmayı,faydalı bir şeyler ortaya çıkarmayı,yani sevdiğim bir iş,ve bu sevdiğim işten para kazanmak istiyorum,bunun içinde üniversitesine gitmem gerekiyor,ve bildiğim kadarı ile sayısallar gidebiliyor.

Çok geç kaldığımı biliyorum,ama sizce bir umut ışığı var mıdır ?

quiescence
23-10-2013, 22:49   |  #2  
quiescence avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 51
588 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2011

tabbikide ümit var neden olmasınki? hedefin neresi?

ThekT0niC
23-10-2013, 23:01   |  #3  
ThekT0niC avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 21
1,194 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2012
Alıntı: quiescence  
tabbikide ümit var neden olmasınki? hedefin neresi?
 

Gazi üniversitesi hocam,hedefi yüksek tutuyorum ki en kötüsü bile iyi olsun.

quiescence
24-10-2013, 19:17   |  #4  
quiescence avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 51
588 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2011

kardeşim benim şahsi fikrimi sorarsan hedefini bu kadar yüksek tutmamalısın... eğer olurda tutturamazsan daha sonra üzülürsün. Gazi üniversitesine girebilecek kadar çok azimli ve programlı bir şekilde çalış, tutturursan ne mutlu sana... birde şöyle düşün.. Hedeflediğin yerin altındaki bir üniversiteye gidip üzülmek mi? (az üzülürsün,çok üzülürsün,belkide hiç üzülmezsin orasını bilemem) , yoksa hedeflediğin yerin daha üstünü tutturupta daha motive bir ruh halinde olmak mı? Ama sakın yanlış anlama kardeşim, yapamazsın demiyorum, çünkü senin nasıl çalıştığını bilmiyorum, sadece varsayımlar üzerine konuşuyorum.. Ama geç kaldığın su götürmez bir gerçek... Ha 9. sınıfa yeni başlamış bir öğrenci deseydi, gazi üniversitesi istiyorum diye, ona hedeflerini daha yüksek tutması gerektiğini söylerdim... çünkü eğer benim dediklerimi dikkate alıpta eğer daha yüsek bir yer hedeflerse, bu 4 sene boyunca bu hedef için çalışacak... Ayrıca önümüzde 6 ay gibi normalde uzun ama sınav için kısa bir süre kaldı... yinede sen bilirsin karar senin... yorulmadan,sıkılmadan,azimli bir şekilde çalışmaya devam et... Kim bilir belkide gazi üniversitesinden daha iyi bir yer tutturursun... ben sadece gözlemlerimi yazdım... başarılar....

canturkmen
25-10-2013, 00:56   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2013

Kanka, o dersleri dershanede görebilirsin, sen de biraz kasarsan istediğin bölüme girersin, sadece üniversite değişir.. Sevdiğin işi seç, sonra pişman olma..

Son Düzenleme: canturkmen ~ 25 Ekim 2013 00:57