Yazılım Mühendisliğinin Önü Açık Mı?

selim_firat
15-02-2016, 09:14   |  #1  
selim_firat avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 15
51 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2015

kuzenim var ufaklık, merak ediyor soruyor, yardımcı olurmusunuz, benimde çok bilgim yok aranızda bilen vardır belki, ağzından aktarıyorum:

"Ailem yazılımla ilgili olan yerlerin puanları düşük olduğu için kötü sanıyor. Sizce geleceği açık mı? 10.sınıf öğrencisiyim sayısal seçtim. Hata mı yaptım? Benim amacım çok para kazanmak değil kendimi geliştirip etrafıma faydalı olmak. Şimdiden teşekkürler"

tanerkutlu_
15-02-2016, 12:16   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2016

o meslek benimde çocukluk hayalimdi.Böyle yeni bişeyler yaratmak herkesin kullanabileceği şeyler yaratmak katkıda bulunak istiyordum.Sonuç olarak ne oldu meslek lisesinde o bölüme puanım yetmedi.Ama hiç bi zaman heevesimde geçmedi şimdi makine resim bölümü bitirdim deü de makine mühendisliğine hazırlanıyorum ve ikinci meslek olarak ta yazılım bilgisayar işi yapıyorum .Memnunmusun dersen harikayım bilgisayrda tasarım vs işleriyle uğraşıyorum ve arada bilgisayar işlerinide yapıyorum hayalimdeki meslekteyim diyebilirim :)

Uzun bir süre yazılım müh. ni araştırmıştım.Sonuç olarak şunda kesin bir garanti verebilirim.Bir yazılım mühendisi asla bu devirde işsiz kalmaz.İyi bir yazılım müh. kendini geliştirdi ise bir şirkette zaten iş bulur.Hatta arada boş vakitlerinde uyg. mağzalarına ufak tefek uyg. lar yaparak servet bile kazanabilir.Eğer bu işe bir tutkusu varsa kesinlikle devam etmeli.Ayrıca bu dal asla ölmüyecek sayılı sektörlendendir.herşeyi robotlar yapsa bile o robotları yazılım kontrol eder .Burdan önünün ne kadar açık olduğunu çıkartabilirsiniz.
Yani yazılım müh. önü açık potansiyeli çok yüksek bir alandır.

hep demişimdir ;
Tutku vazgeçilmezdir...

Son Düzenleme: tanerkutlu_ ~ 15 Şubat 2016 12:18
tanerkutlu_ bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]