Yazılım Öğrenmenize Neler Engel Oluyor?

BerkayOzturk
25-10-2019, 21:12   |  #1  
BerkayOzturk avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2019

Merhabalar,

Yazılıma başlamak veya ileri düzey yazılım konseptlerini öğrenmek isteyen arkadaşlara bir sorum var. Yabancı dil bariyerini saymazsak, bu yolda karşınıza çıkan problemler nedir? Hedefinize ulaşmanızı engellediğini düşündüğünüz veya gelişiminizi yavaşlatan etmenler var mı? Hangi sorulara cevap bulamıyorsunuz? Yoksa motivasyon eksikliği, vaktinizi boşa harcamak gibi sorunlarınız mı var? Aşırı fazla kaynak, dil, framework, kitap, eğitim videoları arasında kaybolup nereden başlayacağınızı mı bulamıyorsunuz?

Kafamda birkaç proje var ancak öncelikle sizlerin gerçekten neye ihtiyacınız olduğunu anlamak istiyorum. Artık bu sektörün her yerden fırlayan Udemy kurslarından başka çözümlere ihtiyacı var :) Her şeyden önce öğrenmeyi öğrenmek lazım bence. İstediği şeyi (platform/dil/framework) döküman ve kaynak kodu okuyarak kavrayabilmek , en yeni gelişmeleri ve best practiceleri takip edebilmek (Hacker News, Stack Overflow...), doğru bir kariyer planı çizip erken yaşta finansal özgürlüğe kavuşabilmek ve en önemlisi, özgün şeyler üretebilmek ancak bu şekilde mümkün gibi. Yanlış anlaşılmasın, bu sektörde çok yeniyim, bir şeyleri bildiğimi iddia etmiyorum, ama faydalı olabilecek fikirlerim var.

Şimdiden teşekkürler,
Berkay

excel_mustafa
27-10-2019, 02:05   |  #2  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 545
4,442 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

yazılım hobi gibi bi hevesle kolayca öğrenilmez. bunun okulunu okuyup kendini bu işe adamak gerekir. şu sıralarda yazılım öğrenin yazılım kolay iş gibi bir fikriyat ortaya çıktı. ama malesef sonu genelde hüsran oluyor.

BerkayOzturk
27-10-2019, 13:43   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2019
Alıntı: excel_mustafa  
yazılım hobi gibi bi hevesle kolayca öğrenilmez. bunun okulunu okuyup kendini bu işe adamak gerekir. şu sıralarda yazılım öğrenin yazılım kolay iş gibi bir fikriyat ortaya çıktı. ama malesef sonu genelde hüsran oluyor.
 

Okulunu okumadan da bir şeyler öğrenilebiliyor artık. ANCAK, okullarda öğretilen temel dersler (lineer cebir, calculus, algoritma, mimari vs) kesinlikle başka yollardan öğrenilmesi gerekiyor. Artık MIT, Harward, Stanford gibi üniversitelerin eğitimlerine internetten ücretsiz ulaşabiliyoruz. Bu demek değil ki video izlemek birebir etkileşimin yerini tutabiliyor. Ama belirli sebeplerden dolayı mühendislik okumamış birisi bir yere gelemez diye kesip atmaktan daha iyi bir seçim. Ben mühendislik okuyamadım, ama günümüzde kaynak çok. Bunlardan faydalanıp kendime bir kariyer edindim ve öğrenmeye devam ediyorum.

Selma3493
04-11-2019, 10:51   |  #4  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 2
32 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2019

Ara ara düşünüyorum ama birinin dürtmesi gerek başlamam için :)