[YAZILIM] Yazılım sahtekarlığı

HPQ-User
10-09-2012, 19:36   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

Bilgisayarımın daha önce USB girişleri yanmıştı. Format attırdım. Format attırmadan önce Orjinal Vista yüklüydü, daha iyi olduğunu düşündüm ve formatla beraber Windows 7 Ultimate'yi attırdım. Attırdıktan 2-3 ay sonra bana "Windows 7 Yapı 7601 Bu Windows kopyası orjinal değil " yazısı masaüstünün sağ alt köşesinde sürekli yazıyor. Açıldığında ayrı 2 pencere açılıyor vb. Yani demek istediğim bu sorunun pc'me zararı olur mu ne yapmalıyım?

Sistem Bilgilerim
Son Düzenleme: HPQ-User ~ 11 Eylül 2012 22:51
Kapalı Hesap (128169)
14-09-2012, 22:20   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 40
2,851 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

Yüklettiğiniz işletim sisteminin seri numarası yok. Ya da korsan olarak süresi dolmuş bir seri numarasıyla etkinleştirilmeye çalışılmış format atan kişi tarafından. Size bedavadan 500 TL'lik işletim sistemini bilgisayarınıza yükleyecek değil. Yani etkinleştirilmiş bir Windows 7 değil. Etkinleştirmek için bu işletim sistemini ücret karşılığında almalıydınız. Zaten şurada bir aya kadar Windows 8 çıkıyor. Almak isterseniz bu siteyi ziyaret edebilirsiniz:

Alışveriş Windows 7: http://windows.microsoft.com/tr-TR/windows/shop/windows-7
Satın almadan önce: http://windows.microsoft.com/tr- ... ne/what-to-look-for  

Eğer isterseniz illegal olarak yani herhangi bir ücret vermeden Windows 7'yi loader gibi sürümü sınırsız yapan programlarla, dosyalarla etkinleştirirsiniz.  Korsan kullanmış olursunuz ama, bence hiçbir fark yok. Bu forumda illegal linkler ve dosyalar paylaşmıyoruz internetten siz isterseniz bulabilirsiniz. Ben hem korsan hem orijinal Windows kullandım. Hiçbir fark sezemedim şimdiye kadar. Tabii ki de satın almak isterseniz sizi kolunuzdan çekiştirmiyorum ama ben orijinal kullanmayı çok gerekli görmüyorum. Eski işletim sisteminize de kesinlikle dönmenizi tavsiye etmem çünkü Windows Vista fiyasko bir işletim sistemidir. Umarım yardımcı olabilmişimdir.