Yazılıma Yeni Başladım Tavsiyeleriniz Var Mı?

BartuB23
24-06-2019, 23:58   |  #1  
BartuB23 avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2019

Yazılıma uzun zamandır ilgi duyuyorum yeni 13 yaşına girdim,biraz küçüğümGülüş bazı tavsiyeler sonucu bu siteye ulaştım.Sizden isteğim Html ,Js,Css yi nasıl daha kolay öğrenebilirim ve yazılımı pekiştirebileceğim videolar içeren kanalları ayrıca bunları öğrenebileceğim kitapları önerirseniz çok mutlu olururm.

Şimdiden Teşekkür Ederim

errorno
29-06-2019, 01:30   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
16 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2017

Merhaba,

ilk başta ingilizce öğrenin lütfen. Bu işin temeli ingilizcedir ve genel olarak genel kabul görmüş çoğu programlama siteleri de ingilizcedir. Ülkemizde de çok değerli siteler ve konuyla ilgili değerli insanlar var. Ancak kendinizi geliştirmeniz adına ilk kural, ingilizce şart.

Ardından hangi yazılım teknolojisinde (Web / Masaüstü / Cep telefonu / Elektronik vs.) çalışmak istediğinizi belirlemeye bakın. Bunuda hangi yazılım teknolojisine ne kadar eğilimiz olacağına bakar. Bunu kendiniz bulmak zorundasınız. Herşeyden önce okul tabii ki. Ancak bu meslek okulunuzla birlikte tamamlanmaz. Gönül işidir, mantık işidir. Severek ve her zaman bilgilerinizi ilerletmek zorunda olarak çalışacağınızı asla unutmayın. Durmak bilmez bu meslek, hep devam eder. Arkadaşlarınız mesai bitiminde paydos edip farklı uğraşlarla ilgilenirken, siz bunu her zaman yapamazsınız. Çünkü takip etmek zorunda olduğunuz bir alanda çalışıyorsunuzdur.

MSDN, stackoverflow, codeproject web sitelerinin neredeyse başlıcalarıdır. Kitap için erken olduğunu düşünüyorum. İlk başta  okulunuzu bitirmeye bakın. Üniversitelerin ilgili bölümleri içinde sıkı çalışıp bir koltuk kapın. İşte o zaman kitaplar, bilgiler vs. herşey havada uçuyor olacaktır sizin için.

Şu anda bu işe girmeniz sizi ileride yapamadıklarınız için bıktırmaya kadar gidebilir. Bu nedenle ilk başta okulunuz.

Saygılarımla