Yeni Aldığım Ram Yüzünden Mavi Ekran Hatası Alıyor

asaktas
03-06-2017, 11:37   |  #1  
asaktas avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2017

 

Öncelikle bilgisayar özelliklerim:
İşletim: Win7Ultimate - 64 Bit
Anakart: Gigabyte technology   GA-MA69VM-S2
işlemci: AMD Phenom(tm) 8450 Triple-core Proceesor (3CPUs), 2.1Ghz
Ram: DDR2-2GB-667hz-1.8v takmak istediğim ise DDR2-2GB-800hz-1.8v(kingston)
Ekran kartı: ATI Radeon HD 4600 Series
Bios: Bios F9 güncellemesi bulunmakta

Sorunum ise dün aldığım ram in bana ulaşmasıyla başladı. Takıp devam ederim diye düşündüm ama hiçte öyle olmadı. Önce eski 2 gblık ram ile taktım. Dxdiag da hz leri farklı olmasına rağmen 2sinide algıladı ve 6gb gösterdi. Fakat daha sonra herhangi bi uygulamaya girmeye çalıştığımda MEMORY_MANAGMENT mavi ekran hatası aldım. Daha sonra 4 gb lık olan ram i tüm soketlerde denedim. Hepsinde dxdiag ve ya cpu-z gibi yerlere baktığımda 4 gb gördüm ama hiçbirinde de 4 gb lık ram ile bir uygulama bile çalıştırmadı. 2 Gb lık rami geri taktım. Tek başına eskisi gibi çalışıyor. Amacım 4 gb lık 800 hz olan rami takıp çalıştırmak.
Bios güncellemesini yaptım... Olmadı
Biostan memory hz 800 yaptım... Olmadı
Tüm soketleri denedim... Olmadı
Umarım siz sorunun kaynağını biliyorsunuzdur ve bana yardım edersiniz. Teşekkürler

qinming49
04-06-2017, 01:11   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2017

Bütün ram-bellek parçalarının aynı MHZ oranlarında olmasına dikkat edin. Eğer yoğun MHZ farklılıkları olursa, bilgisayar sistemi düzgün ve doğru çalışmayacaktır.