Yeni Android'e şaşırtan isim!

CHIP Online
04-09-2013, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bir sonraki Android'in Key Lime Pie olacağını sanıyorduk ama Google, herkesi şaşırtan bu ismi seçti!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/yen ... tan-isim_42451.html

Resimlerle: Android ceplere bakım

Daha düne kadar hepimiz, bir sonraki Android sürümünün 5.0 olacağını, kod adınınsa Key Lime Pie olarak belirlendiğini sanıyorduk. Ama Google, yaptığı açıklama ile bildiğimiz bu iki şeyin, ikisinin de aynı anda "çöpe gitmesine" neden oldu.


4.3 sürümünden sonra gelecek olan yeni Android'in sürüm numarası 4.4 olacak. Android 4.4 için seçilen kod isim ise, bugüne kadarki isimler arasında en ilginci: KitKat...


KitKat ismi, muhtemelen size de bir yerlerden tanıdık geliyor olmalı. Bu isim, çikolata devi Nestle'nin ünlü çikolata barlarına verdiği isimden başkası değil. Google, Android tarihinde ilk kez, genel bir tatlı ismi yerine, başka bir şirkete ait özel bir ismi seçmiş durumda.


Google'ın, bu isim için Nestle'den para aldığını ya da çikolata devine para verdiğini düşünüyor olabilirsiniz. Ancak iki taraftan gelen açıklamalar, isim kullanımı konusunda verilmiş ya da alınmış bir para olmadığı yönünde. Bunun yerine hem Google hem de Nestle, karşı tarafın markalarını, yani Android ve KitKat isimlerini özel kampanyalarda kullanabilecek. Bunun ilk örneğini ise, Nestle'nin, KitKat satın alanlara Google Play hediye kartları ve Nexus 7'ler dağıtması olacak.


<span style="text-decoration: underline;">Peki Key Lime Pie'a ne oldu? Haberimizin ikinci sayfasında...</span>


Tüm Konu: Yeni Android'e şaşırtan isim!

Resimlerle: Android ceplere bakım

Kaynak: www.chip.com.tr