Yeni Bir Site İçin Tavsiye

doomsoldier
23-04-2012, 12:42   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

Merhaba,

Sıfırdan yeni bir web sitesi açma ve ilerletme düşüncesindeyim. Reklama girer mi bilmiyorum ama u**k.net adlı bir siteden (ismi bilerek böyle yazdım) hosting ve domain almayı istiyorum. Fakat kodlama konusunda neredeyse hiç bilgim olmadığı için dinamik bir site nasıl yapabilirim diye düşünüyorum. Firmaya mail attım, bu konuda yardım edemeyeceklerini söylediler. Ben de sizlerden tavsiye alayım istedim. Sorularım şunlar:

- Ben ve bir arkadaşım siteye zaman zaman yeni konular açacak, yeni yazılar, duruma göre resim, video vb'leri ekleyeceğiz. Bunun için tam olarak ne gerekir ve bu gerekeni bize sağlayan en basit ve güvenli sistem hangisidir?

- Ziyaretçilerin siteye üye olabilmelerini elbette isterim ama bu çok sıkıntı olacaksa yalnızca, sitede ikimizin yapacağı paylaşımlara ziyaretçilerin en azından yorum atabilmelerini nasıl sağlayabiliriz?

- CodeCharge Studio adlı bir program var. Bu programla kodlama bilmeden "yeni üye ol", "üye girişi" ve siteye istediğimiz zaman yeni bir yazı ekleme gibi dinamik işlemleri yapabilir miyiz?

- Bir veritabanı destekli hosting servisi bizi kurtarmayacaksa, gerek güvenlik açıkları ve gerekse dinamik sitenin randımanı sebebiyle yalnızca bir domain almak ve bunu bir blog ile birleştirmek daha mı iyi olur?

- Wordpress'in son sürümünü indirip ücretli hosting'e upload etmek bize tam olarak ne kazandırır? Bunu yapmak, web tasarım programı ile tasarlandmış bir siteyi upload etmekten ne konuda farklıdır? Ve son sürüm wordpress dinamik midir, kodlama gerektirir mi, sürümün arayüzünü istediğimiz gibi değiştirebilir miyiz?

- Eğer ücretli hosting ve domain alırsam, sonra da bu hizmete wordpress veya başka bir blog dosyalarını eklersem normal bir blog açmaktan farkı/farkları tam ne olur? Bu farkların bana faydası ve zararı ne olur?

- Gerek satış sonrası, gerekse hosting ve domain konusunda barındırdığı özellikler bakımından hangi siteyi önerirsiniz? Yani hosting ve alanadı satın almak için. Ben Türkiye'den bir site düşünüyorum. Hani ingilizceyle uğraşmamak ve satış sonrası hızlı destek alabilmek için.

Sorularım çok oldu farkındayım. Fakat sağlam bir araştırma yapmadan bu işe girişmek istemiyorum. Daha önce amatör anlamda birçok durağan site yapmış olsam da, dinamiğe geçişe başlamak istiyorum.

Yardımlarınız ve cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.