Yeni cebinizin içinde pirinç olabilir!

CHIP Online
17-07-2013, 12:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Çok yakında, cep telefonlarımızın pillerinin içinde bu "çok tanıdık" şeyi görürseniz şaşırmayın!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/yen ... olabilir_41472.html

Resimlerle: Cebinizin pili çabuk bitmesin

Bir kutu pirinç, suya düşen cebimizi nemden kurtarabiliyor. Ancak yakında bundan fazlasını da yapabilir: Pirinç kabukları, cihazlarımızın pilinde kullanılan önemli maddelerden biri haline gelebilir.

Lityum iyon pillerin içindeki en önemli maddelerden bir tanesi, grafit anottur. Ancak binlerce çeşit taşınabilir cihazın varlığı, grafit ihtiyacının karşılanmasını zorlaştırıyor. Bu durumla başa çıkmak için çözüm arayan araştırmacılar, alternatif bir madde bulmaya çalışıyorlar. Pirinç, işte bu noktada devreye giriyor.

Silikon anotlar, özellikle ucuz ve iyi bir kaynak bulmanız halinde iyi bir çözüm olabilir. Pirinç kabukları, işte tam bu çözümü sunuyor. Güney Koreli araştırmacılar, konseptin işe yaradığını pirinç çöplerini ısıtıp asitle karıştırarak, ardından ortaya çıkan silikonu lityum iyon pillerde kullanarak ispat ettiler.

Proceedings of the National Academy of Sciences'da yayınlanan araştırma sonuçları, pirinç silikonunun sadece daha ucuz olmakla kalmadığını, aynı zamanda diğer silikon alaşımlarından daha etkili olduğunu gösteriyor.

Tüm Konu: Yeni cebinizin içinde pirinç olabilir!

Resimlerle: Cebinizin pili çabuk bitmesin

Kaynak: www.chip.com.tr