Yeni Facebook tuzağına düşmeyin!

CHIP Online
12-08-2014, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Marifetleri kulağa çok hoş gelebilir ama bu sözde Facebook uygulamasını açarsanız, yandınız!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/yen ... dusmeyin_48898.html

Resimlerle: Temiz Facebook için en iyi araçlar!

Teknoloji dünyasının hemen her gün bir yenisi ile karşımıza çıktığı uygulamalar ve güncellemeler, son kullanıcı olarak bizleri her zaman cezbetmeyi başarmıştır. Nitekim bazı yenilikler o kadar sıra dışı oluyor ki kendileri gerçek mi değil mi bakmadan, hemen kullanmaya çalışıyoruz.


İşte bu ve buna benzer durumlardan birisi de internet üzerinde yeni gezinmeye başlayan "Facebook tema rengi değiştirici" oldu. İsmi size de biraz garip geliyor değil mi? Zaten gelmeli zira bu uygulama baştan aşağıya bilgisayarlarımıza zarar verecek virüslerden oluşuyor. Cheetah Mobile tarafından yapılan açıklamaya göre uygulamaya tıklayan kullanıcılardan, Facebook arabirim rengini değiştirmeleri isteniyor; çıkan linke bir defa basıldığı zamansa işler çığırından çıkıyor. Yönlendirilen adres "apps.facebook.com/themsandcolors" olarak gözüküyor olsa da uygulama son kullanıcıyı şifre dolandırıcılığı yapan bir siteye yönlendiriyor.


Sisteme giriş yapıldığı zaman direk olarak bir video ile karşılaşıyoruz. Bu videoyu başlatmak, aynı zamanda tüm zararlıların karşıdan cihazımıza aktarımına da başlamak anlamına geliyor. Eğer videoyu kapatmak isterseniz, bu sefer de sistem PC ya da Android işletim sisteminize pornografik içerikli video indirmeye çalışıyor. Cheetah Mobile ise durum değerlendirmesi sonucunda tüm suçu Facebook'a ve Facebook uygulama sayfasında bulunan açıklara attı.


Tıpkı Facebook tema rengini değiştirmek gibi "beğenmiyorum" ve de "profilinizi kimler gezdi" şekilde birbirinden farklı uygulama, geçen zaman içerisinde yüzbinlerce virüs saçmayı başarmış durumda.  

Tüm Konu: Yeni Facebook tuzağına düşmeyin!

Resimlerle: Temiz Facebook için en iyi araçlar!

Kaynak: www.chip.com.tr