Yeni güç kaynağı aldım 500w pc yi çalıştırmıyor.

ramses27
20-10-2012, 17:54   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

 

Merhaba arkadaşlar. Ben yeni bir ekran kartı aldım harici güç istediği için yanında birde güç kaynağı aldım. Eski güç kaynağım 300w Aopen dı. Yeni aldığım Aerocool Strike X 500W ekran kartı falan olmadan takıyorum pc hiç açılmıyor fanlar falan hiçbirisi çalışmıyor. Başka bir pc de denedim çalıştırdı güç kaynağında sorun yok. Ama benim pc yi çalıştırmıyor. Kasa mı bozuldu dedim ama eski güç kaynağını taktığım zaman çalışıyor yine. Anlamadım sorun nedir. Uyum sorunu mu var ne yapabilirim uzman arkadaşların yorum ve yardımlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Kasa Aopen:
Ram: 2 GB
Hdd:500
CPU: İntel Core 2 duo 2.0 Gz 
Anakart: Gigabyte GA-945PL-DS3  ATX

ramses27
21-10-2012, 09:16   |  #2  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

kocaman chip forumda bir soru cevapsız bırakılıyorsa o soru çok zordur herhalde ilginç :)

excel_mustafa
21-10-2012, 11:06   |  #3  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 456
3,675 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

galiba aldığın psuyu anakart desteklemiyor.aldığın yerden değiştirt.

bosluk
21-10-2012, 16:04   |  #4  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

Beyaz renkli uzun çubuk şeklindeki anakarta bağlanan yerdedir sorun muhtemelen. Eski bir anakartsa 24'lük değil 20'lik güç girişi vardır. Doğru biçimde taktığınızdan emin olun oraları. Sonuçta içinde öyle aman işlemcidir çiptir taşımayan salt motor parçalar bunlar. Aralarında uyumsuzluk olması sadece girişlerin uyumlu olmamasından ya da hatalı takılmalarından kaynaklanır, heleki güç kaynağı başka bilgisayarda denenip çalıştırılabilindiyse...