Yeni iPad'ler, Nokia'ya karşı

CHIP Online
09-10-2013, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bir yanda Nokia, bir yanda Apple... Dünya tarihinin göreceği en hareketli 22 Ekim'e hazır mısınız?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/yen ... ya-karsi_43101.html

Resimlerle: Apple'ın kayıplara karışan 9 ürünü

Apple'ın 22 Ekim tarihinde düzenlemeyi planladığı basın toplantısında pek çok yeni ürününün yanında, yeni iPad'leri de tanıtılacağı konuşuluyor. Tanıtılacak yeni ürünler arasında, iPad 5, iPad mini 2, yeni Mac Pro'nun olması bekleniyor. Ayrıca, yeni iPod'ların ve "tahmin edilemeyen" bazı yeni ürünlerin de bu toplantıda ortaya çıkması mümkün görünüyor.


Apple'ın uzun zamandır, şirket içinden ve şirket dışından gelen baskılarla, yenilikçi ürünler geliştirmek için çalışmalar yaptığı tahmin ediliyor. Steve Jobs'un ölümünün şokunu atlatan şirketin rakiplerine karşı avantaj sağlamak için yenilikçi ürünlere sahip olması gerekiyor. Hissedarların ve hatta müşterilerin de bu yönde yoğun baskısı bulunuyor.


Tanıtılacak ürünler arasında yeni iPad'lerin olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Zira yakın dönemde yeni iPad'lerin üretim hattından pek çok fotoğraf sızdı. Hatta iPhone 5S'de kullanıldıktan sonra çok beğeni toplayan parmak izi okuyucusunun aynısının yeni iPad'lerde de kullanılacağına dair görüntüler ortaya çıkmıştı. 


iPad 5'in, iPad 4'e oranla daha ince olacağı ve A7 işlemcisiyle çalışacağı tahmin ediliyor. Ayrıca daha gelişmiş bir kameraya da sahip olacağı düşünülüyor. iPad mini 2'ye ise artık Retina ekranın ekleneceğine kesin gözüyle bakılıyor.


Ancak olayın ilginç bir detayı da var. Aynı gün, Nokia da Nokia World etkinliğinde yeni ürünlerini duyuracak. 

Tüm Konu: Yeni iPad'ler, Nokia'ya karşı

Resimlerle: Apple'ın kayıplara karışan 9 ürünü

Kaynak: www.chip.com.tr