Yeni iPhone, Android'e karşı!

CHIP Online
15-08-2013, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Yeni iPhone, Apple'ın Android'e kaptırdığı tahtı geri alması için yeterli olabilecek mi?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/yen ... -e-karsi_42019.html

Resimlerle: Android'i tamamen iPhone'a dönüştürün!

Apple hayranları, &lt;span style="text-decoration: underline;">yeni iPhone'nun 10 Eylül'de tanıtılacağı iddiasının</span> heyecanını yaşıyorlar. Markaya sıkı şekilde bağlı olan teknoloji kullanıcıları, yeni iPhone'nun, Apple'ı yeniden liderliğe oturtacağına inanıyorlar.


Telefon piyasasında uzun süre iPhone ile lider durumda kalan Apple, geçtiğimiz yıl liderliğini Android telefonlara bırakmak zorunda kalmıştı. Hızla yükselen Android işletim sistemi esnek yapısı ve kolay kullanım özellikleri ile gittikçe daha çok insanı cezbediyor.


Ancak Apple bu gidişatı durdurmak ve yeniden lider konuma yükselmek için özellikle bu kış döneminde duyuracağı yeni ürünlerine güveniyor. Apple yönetim kurulu da, şrketin büyük kar etmesine rağmen birincilikten inmiş olmasını dikkate alarak &lt;span style="text-decoration: underline;">Apple CEO'su Tim Cook'u, önlemler alması için uyarmıştı.</span>


Yeni iPhone'un tekrar birinciliğe yükselmesi için Apple'ın değişik "numaralar" yapacağı düşünülüyor. Örneğin, telefonun farklı renk seçeneklerinin olması ve isteyenler için ahşap kasalı özel sürümlerin piyasaya çıkacağı konuşuluyor. Zira Google satın aldığı Motorola ile ürettiği Android telefonu Moto X ile bunları yapabiliyor.


Motorola'nın uzun zamandır kullandığı, iPhone'da ise eksik olan parmak izi okuma özelliğinin de nihayet iPhone'a adapte edilmesi bekleniyor. Böylece kullanıcılar sadece parmaklarını dokundurarak telefonun kilidini çözebilecekler.


Peki ama tüm bunlar Apple'a, kaybettiği tahtını geri kazandırabilecek mi? Bu, hem Apple'ın yeni ürünlerinin başarısına, hem de Android'in neler yapacağına bağlı. Eğer Google Android 5 için çok fazla beklemez ve önemli yeniliklere imza atarsa, Apple'ın işi oldukça zor. Ama bir zamanlar "Nokia'yı kimse geçemez" denilen, yakın geçmişe kadar "Android iş yapmaz" iddialarına sahne olan cep piyasasında kalelerin nasıl yıkıldığını gören bizler için, hiçbir şey sürpriz olmamalı...

Tüm Konu: Yeni iPhone, Android'e karşı!

Resimlerle: Android'i tamamen iPhone'a dönüştürün!

Kaynak: www.chip.com.tr