Yeni iPhone'lar "zor" çıktı!

CHIP Online
24-09-2013, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Galaxy S4'ün 8, iPhone 5'in 7 puan aldığı bu testte, iPhone 5S ve 5C ancak 6 puan alabildi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/yeni-iphone-lar-zor-cikti_42797.html

Resimlerle: iPhone 5S'ten fotoğraflar!

&lt;span style="text-decoration: underline;">CHIP Online'ın A'dan Z'ye iPhone 5S testine ulaşmak için tıklayın...</span>


Elektroniğe meraklı kullanıcıların telefonlarının kırılan ekranlarını veya bozuk başka parçalarını değiştirmeleri akıllı telefonlarda teknolojinin giderek daha karmaşık gelmesiyle zorlaşacak gibi görünüyor.


Apple'ın geçtiğimiz haftalarda piyasaya sürdüğü iPhone 5S ve iPhone 5C'de de bu kural işlemeye devam ediyor. Çeşitli ürünlere dair tamir kılavuzları sunan iFixit sitesinin yeni nesil iPhone'lar üzerinde yaptığı denemelerde, cihazların önceki iPhone modellerine göre tamirinin daha zor olduğu ortaya çıkmış. Site, analizinde, özellikle iPhone 5S'de yer verilen parmak izi algılayıcının Lightning bağlantı noktasına yakınlığının telefonun olası tamir işlemlerini sıkıntıya sokacağını ifade ederken, ayrıca, algılayıcıyı koruyan safir tabakanın dayanıklılığı hakkında da soru işaretleri olduğuna yer verdi.


Apple'ın her iki iPhone'da da pili cihaza yapıştırarak monte etmesi ise kullanıcı tarafından pil değişikliğini oldukça zorlaştıran ve pilin altındaki parçalara ulaşmayı bir hayli zora sokacak bir diğer etken.


iFixit, cihazların kullanıcı tarafından tamirinin kolaylığı açısından verdiği puanlamada her iki cihaza da 10 üzerinden 6 puan vermiş. Bu skorun iPhone 5 için 7, Samsung Galaxy S4 için 8 olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Tüm Konu: Yeni iPhone'lar "zor" çıktı!

Resimlerle: iPhone 5S'ten fotoğraflar!

Kaynak: www.chip.com.tr