Yeni işletim sistemi liderleri ortaya çıkıyor

CHIP Online
12-09-2013, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft'ta taşlar yerinden oynamaya başladı. İşte dev şirketin yeni "kahramanları!"

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/yen ... -cikiyor_42554.html

Resimlerle: Microsoft'un gizli kalan donanımları

Microsoft, şirket içinde yeniden yapılanmaya gittiğini Temmuz ayında açıklasa da belirgin değişiklikler henüz yaşanmaya başlıyor. AllThingsD, Microsoft'un işletim sistemi bölümündeki yeni liderlerin listesini ele geçirdiğini iddia ediyor.


Microsoft CEO'luğuna aday olduğuna da inanılan Terry Myerson, tüm işletim sistemi bölümünün başkanlığını yapmaya devam ediyor. Windows Phone'un geliştirilmesinden sorumlu Joe Belfiore ise iddiaya göre telefonlar, tabletler ve PC'lere odaklanan bir takımın başına geçecek. Microsoft'un bu hamleyle Windows'un cep, tablet, notebook ve masaüstündeki Windows'ların birbirine benzerliğini göstermeyi amaçladığı düşünülüyor.


Xbox takımının başına Marc Whitten'ın geleceği, işletim sistemi geliştirme takımının ise Henry Sanders tarafından idare edileceği söyleniyor. Internet Explorer'ın başındaki Dean Hachamovitch aynı göreve devam edecek ancak yeni yapıya göre hangi üst yöneticiye rapor vereceği henüz bilinmiyor.


Rapor, test bölümünün başındaki Grant George, servisler bölümünün başındaki Antonie Leblond ve şirketin tecrübeli ismi Jon DeVaan'ın yeni işletim sistemi liderlik takımında yer almadığını iddia ediyor. Rapora göre bölüm içinde yeni yapılandırmadan memnun olmayan, onun aceleye getirildiğini ve önemli kişilerin dışarıda bırakıldığını düşünenler de var.

Tüm Konu: Yeni işletim sistemi liderleri ortaya çıkıyor

Resimlerle: Microsoft'un gizli kalan donanımları

Kaynak: www.chip.com.tr