Yeni OS X'den ilk detaylar...

CHIP Online
02-05-2013, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple'ın işletim sistemi OS X'in 10.9 sürümü, bakın bizlere hangi yenilikleri getirecek...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/yen ... detaylar_40090.html

Resimlerle: Mac OS X'in doğuşu ve gelişimi!

Apple ürettiği ürünlerden önce, ilk olarak kendi işletim sistemi ile tanınmıştı. Günümüzde masaüstü ve dizüstü modelleri için kullanılan OS X, yıllardır kaliteli çizgisini korumayı başardı. Fakat zaman içerisinde gelişen teknoloji ile birlikte üretilen iOS işletim sistemi ile OS X arasındaki önemli farklar hiç kapanmadı.


Bir süredir beklenen OS X sürümü 10.9 ise bu iki platformu birbirine yakınlaştırmayı hedefliyor. Nitekim Apple ürünleri konusunda sağlam dedikodu haberleri taşıyan 9to5mac'a göre, 10.9 yaması bir süredir beklenen eklentileri beraberinde getirecek ve iki işletim sistemini birbirine yaklaştıracak.


OS X'e gelecek bazı iOS özelliklerinin yanında, önemli yenilikler de bizleri bekliyor. Yeniliklerden ilki Finder için tasarlanmış çift sekmeli pencere sistemi olacak ki bu sayede bilgisayarımızda aradıklarımızı çok daha kolay bir şekilde bulabileceğiz. Bir diğer yenilik de Safari'ye gelecek ve "Back-end" ve "multi-monitor" destekleri tamamen yenilenecek.


Her ne kadar birçokları 10.9 ile büyük bir revizyon olacağını düşünüyor olsa da 9to5mac'ten yayınlanan rapora göre güncelleme sadece belirli değişikliklerle sınırlı olacak. Yeni güncelleme ile işletim sistemine ekleneceği söylenen Siri desteği ise, yayınlanan raporda hiç gözükmüyor...

Tüm Konu: Yeni OS X'den ilk detaylar...

Resimlerle: Mac OS X'in doğuşu ve gelişimi!

Kaynak: www.chip.com.tr