Yeni PC almayın, eski PC'nizi hızlandırın

CHIP Online
09-08-2012, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Birkaç sene önce aldığınız PC'nizin performansını sadece biraz para harcayarak artırabilirsiniz!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/yen ... landirin_35223.html

Resimlerle: Çift monitör için her zaman açık kalacak 25 araç

Birkaç sene önce satın aldığınız bilgisayarınız, yeni uygulamaları çalıştırırken zorlanıyor ve en temel işleri bile yaparken bile sizi fazlasıyla bekletiyor mu? Hemen yeni bir bilgisayar satın almayı düşünmeyin. 250 TL'yi fazla geçmeyecek bir harcama, bilgisayarınızın performansını üst seviyeye çıkarmaya yetebilir.


İşe bellekler ile başlayın: Eski bir PC'nin performansını artırmanın en kolay yolu, ona RAM eklemektir. Bilgisayarınızın kasasını açarak hangi tür belleğe sahip olduğunu inceleyebilirsiniz. Ne kadar boş slotunuz olduğunu da kontrol edin. Belleğiniz hakkındaki ayrıntılı bilgileri Denetim Masası'ndaki Sistem öğesi altında bulabilirsiniz.


Windows XP'li bir PC'niz varsa, 2-3GB bellek, bilgisayarınızı hızlandıracaktır. Windows 7'de ise 3-4GB RAM, Office ve benzer uygulamalar için fazlasıyla yeterli olacaktır. Daha büyük bir RAM almanız, karmaşık grafik yazılımları gibi bol miktarda RAM'e ihtiyaç duyan yazılımlar kullanmıyorsanız, önemli bir hız artışı sağlamayacaktır.


Laptop'larda belleğinizi yükseltmek biraz daha zor olabilir, ancak belleği yükselterek aynı hız kazanımlarını laptop'unuzda da elde etmeniz mümkün.


Tüm Konu: Yeni PC almayın, eski PC'nizi hızlandırın

Resimlerle: Çift monitör için her zaman açık kalacak 25 araç

Kaynak: www.chip.com.tr