Yeni Ram aldım ama bilgisayar açılmıyor yardım. :(

Bora Yıldırım
21-06-2016, 22:30   |  #1  
Bora Yıldırım avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2016

 

Merhaba Arkadaşlar.

2x2 = 4 GB ram kullanıyordum. Yeni ram almaya karar verdim ve internetten 2 tane 4 GB = 8GB 1333 MHz DDR3 1.5 V ram siparişi verdim ve aynı ramden 2 tane sipariş verdim.

Aldığım ram bu arkadaşlar:
Kingston 4GB DDR3 1333MHz KVR13N9S8/4 - PC - NovaBazar | memnuniyetle | Kaliteli online alışverişin adresi.

Anakarttaki ramleri cıkarıp onları taktım ve bilgisayar açılmadı, sürekli yeniden başlattı.
Anakartta 4 Slot var 2 Mavi 2 Siyah şu şekilde :

işlemciye yakınlığa göre :

1. Siyah
2. Mavi
3. Siyah
4. Mavi

Her şeyi denedim. Ramlerin yerini değiştirdim siyah - siyah 4-4 taktım yerini değiştirip Mavi-Mavi 4-4 taktım , 4-2-4-2 , 4-4-2-2 , 2-2-4-4 , sadece birini taktım falan hepsini denedim ama nafile.

Daha sonra eski ramleri taktım bilgisayar açıldı. Açıldıktan sonra windows onarma işlemi falan yaptı.

"AIDA64 Extreme" isimli programdan baktım :
_____________________________________________________________________

Pegatron IPMIP-DV

Anakart:
Bellek Yolu:
Yol Türü : Dual DDR3 SDRAM
Yol Genişliği : 128 bit
Gerçek saat : 667 MHz
Etkin Saat : 1333 MHz

Chipset:
En Fazla bellek miktarı : 16gb
Uyarlama : 18
İşlem teknolojisi : 45 nm
Desteklenen Bellek Türleri : DDR3 - 800 , DDR3 - 1066 , DDR3 - 1333 SDRAM 1.5 V

Bellek Yuvaları:
DRAM Yuvaları #1 2 GB (DDR3 - 1333 DDR3 SDRAM)
DRAM Yuvaları #2 2 GB (DDR3 - 1333 DDR3 SDRAM)
_____________________________________________________________________

Herşeyi yaptım nerdeyse dediğim gibi soketlere düzgünce taktım, ramlere dokunmadan önce metale dokundum, iyice yuvalara oturttum, çentiğini falan kontol ettim, soketten oturduğu ses geldi çıt sesi falan yok yok yok na yapmam lazım sorunum nedir lütfen yardımcı olun :( :(

root1907
22-06-2016, 11:22   |  #2  
root1907 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
231 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

Yeni aldığın ram'ı tek olarak taktıysan çalışmadıysa ve eski ram'ı taktığında çalışıyorsa aldığın ram ler ile anakart'ın uyumsuz demektir demek ki tek modül 4' gb desteklemiyor, açılıyor ama geri kapanıyor.

Çözümü yapabilirsen bios güncelemesi yapman gerek o zaman tanıya bilir. Ona rağmen olmuyorsa anakart desteklemiyor demektir.  İyi günler.

Bora Yıldırım
22-06-2016, 22:29   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2016

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim bugün bir bilgisayar servisine götürdüm ve bazı anakartlarında uyumlulukta kararsızlık mı ne varmış galiba mesela benim makinam 4-4 olmak üzere 1066 mhz rami kaldırdı denedik ama anakartım 1333 MHz' i desteklediği halde açmıyormuş bazı anakartlarda bu sorun yaşanıyormuş. Bios güncellemesi de yapıldı ve denendi ama nafile , aldığım ramleri değiştirim aşağıda linkte vereceğim ram hakkında düşünceniz nedir onun hakkında da yardımcı olur musunuz ?


Bu ram 1066 MHz, 1333 ile arasında bir fark olur mu ve marka modeline göre ram iyi midir aceba ?

Cevabınız için tekrar teşekkür ederim, iyi akşamlar dilerim...