Yeni sistemim çok yavaş çalışıyor :( Yardım Lütfen

musti868
29-07-2011, 20:47   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
225 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2004

 

Merhaba Arkadaşlar. 3 hafta kadar önce yeni bir PC yükledim. Özellikleri
Intel i7 2600K 3.4 GHZ
ASUS Sabertooth P67 anakart
MSI AMD Radeon HD6950 2 GB ekran kartı
2 x 2 GB G.Skills 1600 Mhz DDR3 Ram
1 TB Western Digital Cavier Black 6 GB/s SATA III Harddisk
600 Watt Thermaltake V3 kasa

Bu sisteme 32 Bit Windows 7 işletim sistemi yükledim ve sistemin açılışı çoğu zaman 5 dk ya kadar uzuyor ve beni kanser ediyor... Açıldığında da o kadar yavaş çalışıyor ki işlerimi halledemiyorum ve bu sisteme 2200 TL para bayıldım. Sorun nedir inanın anlamıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Harddisk ten şüphelendim Win 7 nin disk gözden geçirmesini çalıştırdım bir sorun bulamadı. Bios u güncelledim yine aynı. Windows'u yeniden kurdum yine aynı yine aynı. O kadar para döktüğüm bu sistemden verim alamıyorum. Bu arada Win 7 Service Pack 1 de güncellemeler sırasında yüklenmiş.

Önerilerinizi ve çözüm yollarınızı sabırsızlıkla bekliyorum arkadaşlar. Şİmdiden sağolun varolun...

Son Düzenleme: musti868 ~ 30 Temmuz 2011 01:55
ekran kartı
29-07-2011, 22:17   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,414 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2011

Bir de 64 bit kurmayı deneyin.

Fenerlist34
29-07-2011, 22:25   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
603 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

ramleri tek tek takmayı deneyin aynı hatayı yaparsa hdd de sorun olabilir hocam.
bir de PSU kaç watt onu da yazarsanız daha sağlıklı bilgi verebiliriz

niko6185
30-07-2011, 15:50   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
886 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2010

tek nedeni harddiskden yapıyodur kesinlikle benimde öle sorunum vardı sistemim 4 cekirdek 3 gb ram 450 watt high power ile 2 dk acılıyodu harrdsik kötü idi arkadaşımda pentium sistemi benimkiden 2 kat hızlı acılıyodu harddiskimi değiştim 40 sn acılıyo sistem oda harddisk 1tb dolu olmasına rağmen bide arkadaşım senin harddiskin okuma yazma hızı baya yüksek kötü değil hic ama niye le oluyorki formattan kaynaklanabilir eğer olmazsa sistemini nerden aldı isen oraya götür başka harddsik taksınlar bide öle denesinler hardddiskden yapıyo kesin

A_Jerusalem_N
30-07-2011, 20:05   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
230 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

Ekran kartı isimli kullanıcının dediği gibi 64 bit bir işletim sistemi kurmayı deneyin.

musti868
31-07-2011, 16:35   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
225 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2004

Teşekkür ederim arkadaşlar dediklerinizi yapıcam... Olumlu ya da olumsuz bir sonuç alırsam yazarım tekrar...

musti868
04-08-2011, 20:43   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
225 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2004

64 bit Windows 7 kurdum arkadaşlar. Açılış süresi 2 dk ya kadar indi. Şimdilik pek bir sorun yok gibi görünüyor. Zaman zaman kısa süreli donmalar yaşıyorum. Sanırım donanımlar için yeni sürücüler çıktıkça bu sorunumda kısa sürede hallolur diye düşünüyorum...

black_flood
04-08-2011, 21:19   |  #8  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

bu windows 7 ile uyumsuz ne yüklemeyi başardığını çok merak ettim en sağlam sistem kasan yazılımları dahi yüklesen 2600K ise gerçekten işlemcin tınlamayı geç umursamaz bile 50 sn içinde o da en geç açılması lazım.

bendeki amd sistem bile 45 sn sürmeden açılıyor phenom x4. birde sistemin psu' su ve kasa içi ısı değerleride önemli ısınma sorunu varsa yine kağnı gibi çalışır.

musti868
06-08-2011, 21:06   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
225 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2004

black_flood doğru söylüyor olabilirsin kasa içi ısı değerlerimi kontrol etmem lazım. Asus AI II yazılımı gösteriyor bütün değerleri. PCIe 65 dereceyi falan geçiyo zaman zaman. Ama sorunum açılışta işte açıldıktan sonra arasıra donmalar oluyor. Harddisk mi acaba yaaa...

Neyse senin soruna gelelim. 64 bit Windows a FEAR2, NFS Underground Unleashed, Shift 2 ve Tomb Raider Underworld yükledim oynuyorum hepsini. Bs Player ın son sürümü, KmPlayer gibi video programları yükledim. Sıkıntı çıkmıyor inan. Zaten 64 bit geriye dönük 32 bit uygulamalaı çalıştırıyo bi problem yaşatmıyo bakalım şimdilik. Off ya şu Windows un açılış sorununu halledemedim gitti :(((((((

musti868
11-08-2011, 20:36   |  #10  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
225 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2004

Sorunu buldum arkadaşlar... Kasayı açtım ve SATA kablosunun nereye takıldığına baktım. Anakartın beyaz renkli eSATA girişlerine takılmış. Anakartın kullanım kılavuzundan SATA 6GB/s girişlerinin hangi renkte olduğuna baktım. Kahverengi diyordu. Ben de SATA kablosunu söküp kahverengi girişe taktım. Şidi Windows 35 sn de açılıyo hiç bir problem yok. Şükür :)))