Yeni Telefon Alacaklara Önerilerim

tugberk_91
20-02-2013, 11:43   |  #1  
tugberk_91 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
516 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

Arkadaşlar yeni telefon alacaklara birkaç öneride bulunmak istiyorum. Verebileceğiniz para miktarına göre içerisinden birini seçmeniz önerilir.

2000 TL ve üzeri:

Bu fiyat aralığında olan telefonlar genelde yeni çıkacak ve çıkmış olanlardır. Kesinlikle iPhone gibi pahalı ve dandik markalara yönelmemenizi öneririm. Ama eğer daha önce iPhone kullanıyorduysanız ve ona alıştıysanız ve illa iPhone alacağım diyorsanız bari 5S i bekleyin. (Çıkar mı bilmem çünkü "S" Steve Jobs ın S i. Adam öldüğüne göre çıkmaz sanırım.)

Almanızı önerdiğim diğer telefon ise HTC One.

Bu telefon HTC nin yeni amiral gemisi diyebilirim. Geliştirilmiş batarya hacmiyle HTC nin en çok eleştirilen açığı kapatılmış. 2300 (veya 2100 tam hatırlamıyorum) miliamperlik batarya hacmi 4.7 inçlik AMOLED ekranlarda yeterli performansı verecektir. Ancak HTC AMOLED yerine LCD ekran kullanıyor. LCD ekranlar her ne kadar daha yüksek kontrast oranına sahipse de bir o kadar da daha fazla batarya tüketiyor. Ekrandan alacağınız görüntünün kalitesi çok yüksek olacaktır. Ancak batarya için aynısını söyleyemem. Yine de önceki modellerine göre çok daha yüksek bir batarya performansı alacağınızı garanti ederim. En azından 1 gün batarya problemi yaşamazsınız.

Telefon çift dış hoparlöre sahip ve stereo müzik keyfini sizlere sunuyor. 1.7 Ghz lik 4 çekirdekli işlemciye ve 2GB Ram e sahip. Karanlık ortamlarda bile mükemmel çekimler yapmanıza olanak veren harika bir kamerası var. (HTC yi şu ana kadar kamera konusunda geçebilen bir telefon yok.) Alüminyum dış kaplaması var. Telefon her ne kadar kağıt üzerinde kusursuz dursa da alüminyum kaplamalı dış kapak beni huzursuz ediyor. Çünkü ısınmalara yol açabilir. Eğer bu konuda bir tedbir almadılarsa telefon her ne kadar muhteşem özelliklere sahip olsa da çöpe gidecektir. O yüzden almadan önce test edilmesini bekleyin. Ve iyici araştırın ve soruşturun.

Tavsiye edeceğim diğer telefon Sony Xperia Z

Sony Xperia Z nin muhteşem bir ekranı var. Sony markasının üretiği BRAVİA LCD TV lerin teknolojisiyle aynı teknolojiyi kullanıyor. Xperia S te de olduğu gibi insan gözünün göremeyeceği pixel sayısına sahip. Full HD görüntü kalitesiyle size harika video ve film keyfi sunabilir. Bunun dışında hızlı ve hoş bir tasarımı var. Diğer özellikleri de tüm telefonlar gibi standart. (4 çekirdekli işlemci vs) Kamerası da HTC kadar olmasa da mükemmel çekimler yapabiliyor. Sony nin beğendiğim diğer bir özelliği ise Samsung ve HTC den daha ucuz olması. Bütçeleri daha kısıtlı olanlar için ilk seçim olabilir.

Samsung Galaxy S4

Samsung Galaxy S3 bence tam bir fiyaskoydu. Samsung firması S3 le cepten yedi diyebilirim. O yüzden S4 e de çok güvenemiyorum. Ancak S4 ün ilk göze çarpan özelliği inceliği. Şu an kullanılan telefonların standart kalınlığının yarısı kadar ince diyebilirim. Tabiki bu dış görünüş açısından ne kadar zarif ve güzel olsa da kırılganlık ve dayanıklılık açısından da bir o kadar riskli bir handikap oluşturuyor. Diğer özellikleri standart. Kamera performansı yeterli derecede olacaktır. Batarya performansı ise üstteki telefonlardan çok daha iyi olacaktır. Telefonlar çıktığında daha ayrıntılı bilgilere sahip olacağız ama ön incelemelere bakarsak şuan için bunları söyleyebilirim. Ama S4 almayı düşünenlere bir sonraki Note modelini beklemelerini tavsiye ederim.

1000-2000 TL arası telefonlar:

Samsung Glaxy Note 2:

Bu telefon şuanda telefon tarihinin en iyi telefonu diyebilirim. Büyük ekranıyla harika bir tablet keyfi sunarken kamerası bataryası ve ekran kalitesiyle de müthiş bir keyif sağlıyor. Bu telefondan sıkılmak mümkün değil. Video izlemek ve film keyfi yaşamak paha biçilemez. Ayrıca kaliteli net ve yüksek sesli dış hoparlörü de bunlara katkıda bulunuyor. Fiyatı düşünülecek olursa en ideal telefondur. 3400 miliamperlik muhteşem bataryasını 1 günde bitirmek her yiğidin harcı değildir. :) Herkes telefonun çok büyük olduğunu söylüyor. Telefon büyük ancak kullanımı zor değil. Herkesin en çok korktuğu olay bu. Ama garanti ederim ki tek elle bile çok rahat kullanabileceğiniz bir telefon. Telefonun tasarımından mıdır yoksa başka birşeyden mi bilmiyorum ne yalan söyleyeyim ama kullanım rahatlığı bu telefonu bu fiyat aralığındaki en ideal telefon yapıyor.

O yüzden diğer telefonları ayrıntılı açıklamayacağım. Sadece eğer bu telefonu her şeye rağmen almak istemezseniz diğer seçenekler arasından en uygun ikisi

HTC One X

Sony Xperia S olacaktır.

Eğer yardımcı olabildiysem bir teşekkürü haketmişimdir. :) Herkese şimdiden hayırlı olsun...  

NOT: Yazı alıntı değildir. Tmamen kendi görüşlerim ve kendi bildiğim kadarıyla açıklamaya çalıştım. Hatam varsa affola...

Son Düzenleme: tugberk_91 ~ 20 Şubat 2013 11:50
Qromodynmc
20-02-2013, 11:57   |  #2  
Qromodynmc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 127
4,184 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Yeni çıkan Htc One gerçekten müthiş gibi,Tabi telefonun satışa çıkması lazım önce.

tugberk_91
21-02-2013, 07:40   |  #3  
tugberk_91 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
516 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

Merhaba arkadaşlar. Yukarıda yazdığım telefonlardan en ucuz ve uygun fiyatlı olanı Sony Xperia S tir. Ancak daha kısıtlı bütçesi olan arkadaşlarımız için birkaç telefon daha tavsiye edeceğim. Bu telefonlar biraz daha kısıtlı özelliklere sahip olsalar da fiyatları bakımından ideal telefonlar arasında yerlerini alıyorlar.

Bunlardan ilki

Sony Xperia P:

Bu telefon Xperia serisinin S ten sonraki en iyi telefonu. Xperia Z nin henüz satışa sunulmamış olmasından dolayı bu telefonun Sony markasının en iyi 3 modeli arasında yer almasını sağlıyor. Kısıtlı bütçeleri olan arkadaşlara ideal bir telefondur.

Sony Xperia ion:

Bu telefon şuanda Sony nin 2 numarası. (Kişisel değerlendirmelere göre 1 numara da olabilir) 1500 TL ortalama fiyatı bulunan bu telefon müthiş ekranı harika kamerası ile fiyat/performans çizelgesinde üst sıralarda yer alıyor. Kesinlikle kısıtlı bütçesi olanlar için en iyi telefon budur.

HTC One X:

Bu telefon HTC nin bir önceki amiral gemisi konumunda olan telefondur. İlk çıktığında 2000TL olan telefon üzerine çıkan yeni modeller ve geçen zamanla birlikte oldukça düşmüştür. Fiyat/performans çizelgesindeki en üst sıralarda olan telefonlardan da biridir. Ancak sizi uyarmam gereken konu batarya ömrü. Yanlış hatırlamıyorsam 1750 miliamperlik bir bataryaya sahip olmasına rağmen LCD ekranı bulunana telefonun batarya ömrü çok kısa. Özellikle sürekli telefon kullananlara önerilmez. Ancak şarj sorun olmaz gerekirse yanımda şarj aleti taşırım diyenler için de en ideal telefondur. Şahsen ben de bu telefonu kullanıyorum ve aldığım günden bu yana 1 kez bile pişmanlık duymadım. Mükemmel bir kameraya ve kusursuz bir ekrana sahip. Hızlı ve dayanıklı bir telefon. Tek eksiği bataryası. Eğer sizin için sorun olmayacaksa 2. kez düşünmeyin derim...

Galaxy S2

Bu telefon bence S3 ten çok daha iyiydi. Şuanda orta segmentte bulunan bu telefon fiyat/performans çizelgesinde üst sıralarda. Üzerine çıkan yeni modeller de fiyatını baya düşürmüş durumda. İdealdir.

Lumia

Bu telefon her ne kadar standart olsa ve kötü bir telefon olmasa da üstteki telefonlarla kıyaslanınca bu biraz geri planda kalıyor. Pek önermem ama sizin tercihinize kalmış. Kötü değil almak isteyenler alabilir.


Ayrıca kesinlikle almanızı önermediğim telefonlar da mevcut. Bunlardan ilki ve en önemlisi

Sony Xperia U

Bu telefon her ne kadar ekran kamera vs açısından standart ve yeterli olsa da 4GB lık dahili ve arttırılamayan hafızası nedeniyle berbat bir hal alıyor. 4GB lık toplam hafızanın yaklaşık 1.5 ini işletim sisteminin yiyeceğini düşünürsek geriye kalan 2.5 GB ile telefondan aktif bir şekilde yararlanmanız imkansız. Kesinlikle önermem. Paranızın çöpe gitmesini istemiyorsanız almayın.

HTC One V

Telefonun genel özellikleri gayet iyi. Ancak Bluetooth yok. Bluetooth olmayan bir telefon düşünemiyorum bile. Para israfı. Kesinlikle almayın...

Samsung Galaxy S3

Telefonun birçok kullanıcısı mevcut ve mutlu olanlar memnun olanlar da var. Ancak o fiyata daha uygun telefonlar mevcutken bunu almak aptallıktır. Ayrıca telefon fazla abartıldı. Bu kadar satılmasının tek sebebi S2 nin başarısı ve Samsung ismi. Başka hiçbir sebebi yok. Bunun yerine Note 2 veya HTC One X öneririm.


Arkadaşlar burada yazdıklarım tamamen kendi görüşümdür. Yanlışlarım mutlaka olacaktır. Yazma sebebim sadece bir ön bilgi vermek istememdir. Sadece burada okuduklarınızla telefon almayınız. Mutlaka hangi modeli seçerseniz seçin kendi araştırmanızı da yapınız. Telefonları teknoloji mağazalarında incelemeden kesinlikle almayınız.

Ayrıca ilk mesajda bahsettiğim HTC One - Xperia Z - Galaxy S4 henüz satışa sunulmadı. Sadece tanıtımları yapıldı. Onları almayı düşünenler bir süre beklemek zorunda kalacaktır.

Şimdiden hayırlı olsun...

Son Düzenleme: tugberk_91 ~ 21 Şubat 2013 07:53
REdbLACKI
21-02-2013, 12:22   |  #4  
REdbLACKI avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
654 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

Cep telefonlar kişiseldır... Bir modeli 5 kişiye sorsan 3'ü farkllı yorumlayacaktır... 

''Samsung Galaxy S3

Telefonun birçok kullanıcısı mevcut ve mutlu olanlar memnun olanlar da var. Ancak o fiyata daha uygun telefonlar mevcutken bunu almak aptallıktır. Ayrıca telefon fazla abartıldı. Bu kadar satılmasının tek sebebi S2 nin başarısı ve Samsung ismi. Başka hiçbir sebebi yok. Bunun yerine Note 2 veya HTC One X öneririm ''

Üsteki yorumuna kesinlikle katılmıyorum... s3'ün fiyatına ayni özelliklerde alternatif bir telefon söyle bakalım bizde bilelim, madem aptallık etmişiz...


AYRICA S4 TE HENUZ RESMİ BİR AÇIKLAMA YAPILMADI !

Son Düzenleme: REdbLACKI ~ 21 Şubat 2013 12:25
tugberk_91
21-02-2013, 15:16   |  #5  
tugberk_91 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
516 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

Burada yaptığım önerilerimin kişisel görüşüm olduğunu 2 mesajımda da belirtmiştim zaten. Bunlar benim kendi görüşlerim. Katılan olur katılmayan olur saygı duyarım. Ama herhangi bir alınganlığa gerek yok. Kimseye şahsen bir hakaret olması için yazmadım hiçbir kelimemi. Önce bu bilinsin. Amacım sadece telefon almayı düşünenlere bir nebze yardımcı olmak.

Tekrar yazıyorum belli ki anlaşılmamış. Yukarıda yazdığım 3 model (One - S4 - Xperia Z) henüz piyasaya sunulmadı...Piyasaya sunulduğunda almanız için önerdiğim modeller bunlar...

Ayrıca S3 yerine alınabilecek alternatiflerimi zaten belirttim mesajımda. Altı çizili modeller önerdiğim alternatiflerdir. Özellikle Note 2 varken S3 alınmaz. Bu benim kendi görüşümdür. Katılmayanlara saygı duyarım. Aynı saygıyı sizlerden de bekliyorum.

Teşekkürler...

Son Düzenleme: tugberk_91 ~ 21 Şubat 2013 15:19