Yeni Windows arabirimini eski Adobe'cudan

CHIP Online
06-05-2008, 09:33   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bir sonraki Windows'un kullanıcı arabimi bir Adobe çalışanının katkılarıyla geliştirilecek...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Yeni ... obe-cudan_6743.html

Adobe'un üst düzey programcılarından birisi, bir sonraki Windows'un arayüzünün geliştirilmesine yardımcı olacak. Lightroom program yazarı Mark Hamburg,  Microsoft'un bir sonraki "kullanıcı deneyimini" oluşturmasına katkıda bulunacak. Söylentilere göre Redmond tabanlı firmaya geçiş yapması için ona istisnai bir fırsat sunuldu. Bu hamlenin Windows'un potansiyel tasarım kararlarına farklı bir yön vermek için yapıldığı söyleniyor.

Hamburg şöyle diyor: "Şu anki Windows deneyiminin gerçekten sinir bozucu olduğunu düşünüyorum. Halen bununla baş etmek zorunda olduğumu göz önünde bulundurursak, böyle bir teklifin geri çevrilmeyecek kadar ilgi çekici olduğunu söyleyebilirim."

Arayüz öğelerinin nasıl şekilleneceği bilinmiyor ve ortaya çıkacak gibi de gözükmüyor. Adobe çalışanının Lightroom programının tasarımında büyük bir rol oynadığına inanılıyor. Photoshop kalıt bir tasarıma sahip iken, Lightroom içeriğe duyarlı olan ve özelliklerin ekranda eklenip çıkarılabildiği bir arayüz sunuyor.

Microsoft buna benzer bir arayüzü "ribbon" ile Office 2007 ve Office for Mac 2008'de kullandı. Ribbon, geleneksel menülerin yerine duruma göre değişen buton ve kontroller getiriyor.


Tüm konu: Yeni Windows arabirimini eski Adobe'cudan

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Windows 7'nin arayüzü hakkındaki tahminleriniz neler?

TuncaBozkurt
06-05-2008, 13:23   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

Bence Microsoft artık gereksiz grafikleri koymayacak. İşletim sisteminin sistem gereksinimini düşürmeye çalışacağı için gereksiz grafikler bu konuda engel olur. Ayrıca da ribbon'ların bulunacağına inanıyorum. Hatta Başlat'ı ribbon şeklinde kullanırlarsa daha kullanışlı olabilir.

panda34
06-05-2008, 22:08   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,344 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

İnşallah görsel özellikleri daha da abartmazlar Windows 7'de .
Eğer abartılı değişikler olmazsa , bilgisayarım sadece ram artırması Windows 7'yi
rahatlıkla kaldıracak . Şu an 2GB 667mhz ddr2 ram var ,
onları atıp 1 çift 2GB 800mhz ddr2 takıcam .
Windows 7 vız gelir , CPU'da manyak zaten :))

M3ric
07-05-2008, 09:42   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
385 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

Buyuk ihtimalle sanal masaustu kullanimina gecilecek. Her masaustu icin farkli kullanici acma imkani taninabilir. Her masaustunde diger masaustlerinden etkilenmeyecek islemler yapilabilir. Bir tur isletim sistemi sanallastirmasi olusturulabilir. Bu sayede kullanici guvenligi arttirilabilir. Genel amacla internete bagli olan, oyun oynanan ve deneme amacli programlarin yuklendigi bir biglisayarin yaninda sadece ticaret amacli kullanilabilecek farkli ve daha guvenli bir makine sahibi olmak gibi dusunebilirsiniz bunu. Masaustunu degistirdiginizde aslinda isletim sistemini de degistirmis olacaksiniz. Cikis tarihine kadar olacak islemci gucu artisi ve ramdisk lerin devreye girmesi buna olanak taniyabilir. Su an dahi CPU ureten firmalar 6-8 cekirdekli islemcier uretmeyi tasarliyorlar. O tarihte cikacak olan 16-24 cekirdekli CPU ve 100 GB ramdiskli bir makine ayni anda performans kaybi olmadan birkac farkli isletim sistemini calistirabilecektir. Microsoftun gelecek planlarinda gorsellikten ote bunlar yer alacak gibi gorunuyor.

Hatta ana isletim sistemi aslinda sanal sistemlerin donanima  bilgi iletmesini saglayacak bir tur DirectX gibi de davranabilir. Bu sayede bir masaustunde WinXP calisirken digerinde Vista, baska bir masaustunde Win9X calisabilir. Bizim isletim sistemi olarak gorduklarimiz sadece birer shell ( kabuk ) olabilir. Gorsel olarak demiyorum ama kernel olarak uyumluluk saglamak icin de yapilabilir bu. Bir tanesinde sorun olustugunda digerleri calismasina devam edeyior olabilir. Ya da bir tanesi kapatilir ya da restart edilebilir. Digerleri durumdan etkilenmez. Su an kullanilan CPU sharer benzeri donanimlara destek verilebilir. Tabii bu tur coklu kullaniciyi destekleyen OS biraz daha pahali olacaktir ama donanim fiyatindan elde edilecek kar bu farki ortadan kaldiracagi icin cok da onemli olmaz. Baba sade bir arabirim ile is yaparken diger klavyeden bagli olan cocugu tum gorselligi ile MediaCenter kullaniyor olabilir. Bluetooth 3.0 ya da wireless araciligi ile destekleyen elektronik aletlerimizi de kontrol edebilir. Kablo olmadan tv ye goruntu aktarmak, ya da buzdolabinda hangi yiyecegin kac gundur bekledigini kontrol edip bizi bilgilendirmek gibi. Bakalim MS bunlardan hangilerini gerceklestirecek?

Son Düzenleme: M3ric ~ 07 Mayıs 2008 09:56