Yeni Xbox'ın fiyatı ne kadar olacak?

CHIP Online
18-01-2013, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Henüz hakkında çok şey bilmiyoruz ama yeni nesil Xbox'ın fiyatı hakkında çok ciddi iddialar var!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/yen ... r-olacak_38129.html

Resimlerle: Oyun konsollarında 15 tasarım faciası

Konsol savaşlarında gelinen son nokta, kuvvetle muhtemel Haziran ayında yapılacak olan E3 fuarı ile yeni bir aşamaya geçecek. Peki, Sony PS3 ve Microsoft Xbox 360'ın yıllardır piyasada olmasının ardından, yeni jenerasyon konsollar ne zaman ve hangi fiyattan satışa çıkacaklar?


Nintendo, Wii U isimli yeni jenerasyon konsolunu piyasaya çıkararak iki rakibini şimdilik geride bırakmış durumda. Hal böyle olunca, piyasa analizcileri de Sony ve Microsoft'un yeni konsollarını 2013 yılı bitmeden önce piyasaya sürecekleri yönünde büyük ölçüde hemfikirler. Sony tarafı için herhangi bir kesinlik olmasa da Microsoft'un yeni Xbox'ını E3 2013'de görücüye çıkaracağı neredeyse kesin gibi duruyor. Bir diğer hesaplamaya göreyse cihaz, yeni yıl öncesi raflardaki yerini almış olacak.


Tüm bu hazırlık senaryolarının en önemlileri arasındaysa pek tabi fiyat skalaları merak edilen bir konu. "Braid Equity Research"de çalışan analist Colin Sebastian'a göre, yeni jenerasyon konsollar ortalama 400 dolar civarından başlayan fiyatlarla karşımıza çıkacaklar. Özellikle kullanılan Intel çipler ile PC benzeri yeni bir Xbox donanım ve yazılımı, geliştirici firmaların yeni ve farklı numaralar öğrenmeleri konusunda kendilerine baskı yapmayacağı gibi, çok daha kolay bir kullanım sunarak, kısa sürede yüksek kalitede oyun deneyimi yaşamamıza imkan tanıyacak.


Sebastian'ın yeni Xbox için hesapladığı çıkış tarihi, 2013'ün Ekim ayı. Diğer taraftan PlayStation 4'ün erken dönem üretim sorunları yüzünden ne zaman piyasada olacağını kestirmek şimdilik zor.

Tüm Konu: Yeni Xbox'ın fiyatı ne kadar olacak?

Resimlerle: Oyun konsollarında 15 tasarım faciası

Kaynak: www.chip.com.tr