Yeni Xbox'tan yeni bilgiler!

CHIP Online
24-03-2013, 18:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Yeni Xbox hakkında daha önce bilinmeyen, çok iddialı yeni detaylar haberimizde...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/yen ... bilgiler_39326.html

Resimlerle: En iyi 10 Xbox 360 oyunu!

Bundan bir süre önce internet üzerinden satışı yapılmaya çalışılması ile görücüye çıkan Durango yazılım geliştirme aracı, bazı kaynaklar tarafından ele geçirilen bilgiler doğrultusunda, Microsoft'un yeni konsolu olacak Xbox 720'nin düzenli internet bağlantısı gerektireceğini ön görmüştü.


İkinci el oyunları tamamen ortadan kaldırmayı hedefleyeceği düşünülen sistem hakkındaysa, geçtiğimiz günlerde Redmod XDK doküman dosyalarının bir site tarafından paylaşılması ile daha farklı bilgiler elde edildi.  Yayınlanan yeni Durano geliştirme dokümanlarına göre donanım; "Her zaman açık, her zaman kapalı bağlantı sistemi" ile bezenmiş durumda ki bu özelliğin açıklamasında "Kullanıcıların konsolu yeniden başlatmak ya da güncellemeleri yüklemek için beklemelerine gerek kalmadan eğlenmeleri mümkün." gibi bir anlatım bulunuyor. Buradan çıkan en net sonuç ise, yeni Xbox için alınan oyunların kurulum gerektirecek olması.


Bir diğer açıklama ise şu şekilde; "Her Durango konsolu bünyesinde sabit disk bulunduracak. Yeterince geniş alan sunacak olan sabit diskler, büyük miktarda oyunu saklayabilecek. Tüm oyunlarsa sabit diskete kurulacak. Optik disket üzerinden oyun oynamak mümkün olmayacak. Durango konsollar Blu-ray kullanacak fakat oyuna girildiği andan itibaren optik disk çalışmayı durduracak. Oyunların sadece kurulumuna başlamış olmak, oynamaya yetecek ve yükleme sonlanana kadar beklemek zorunda kalınmayacak."


Kinect ve yeni oyun kollarının da daha kaliteli şekilde son kullanıcıya ulaştırılacağını da belirten dokümanlar şimdiden heyecan yaratmayı başardı. Teknoloji dünyası ise Microsoft'un yeni konsolunu Nisan ayının sonlarına doğru ya da Haziran ayında gerçekleştirilecek olan E3 2013 esnasında tanıtacağını düşünüyor.

Tüm Konu: Yeni Xbox'tan yeni bilgiler!

Resimlerle: En iyi 10 Xbox 360 oyunu!

Kaynak: www.chip.com.tr