Yenilenen Microsoft Oyun Çubuğu Özellikleri

protex
02-12-2019, 17:53   |  #1  
protex avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2019

Microsoft, Mayıs 2019 güncelleştirmesi ile kullanıcılarına Oyun Çubuğu uygulamasının yeni versiyonunu sundu. Daha önce işlevsiz bir halde olan Oyun Çubuğu'na getirilen yeni özelliklerle birlikte daha kullanışlı bir hal aldı ve Windows 10 kullanıcıları da neredeyse tamamen yenilenen bu uygulamayı beğendiler. Bizler de Oyun Çubuğu uygulamasının 6 özelliğini sizler için derledik. İşte o özellikler;


  • Arkadaşlarla Sohbet Edebilme Özelliği
  • Yayın Yapma ve Ekran Görüntüsü Alma
  • Sistem Performansını İzleme
  • Uygulama Seslerini Ayarlama
  • Herhangi Bir Paneli Sabitleme
  • Spotify Desteği

En popüler çevrimiçi şarkı platformlarından bir tanesi olan Spotify desteği de Microsoft'un ince düşünülen yeniliklerinden bir tanesiydi. Çok sayıda kullanıcısı olan Spotify'ın Oyun Çubuğu'na eklenmesiyle birlikte oyunseverler, oyun keyiflerine ara vermek zorunda kalmadan, masaüstüne inmeden şarkı kontrolünü yapabiliyorlar. Bu desteğe, Oyun Çubuğu'na eklenen en önemli özellik diyebiliriz.

Tüm bu özellikleriyle birlikte kullanılmaya başlayan Oyun Çubuğu uygulaması pek çok kullanıcı tarafından tam not aldı. Peki bu konuyla ilgili sizin düşünceleriniz nedir? Microsoft'un yenilenen Oyun Çubuğu'nu beğendiniz mi? Fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.
Not: Microsoft'un Oyun Çubuğu uygulamasını kullanmak için oyun içerisindeyken klavyenizde bulunan 'Windows' ve 'G' tuşlarına basabilirsiniz. Eğer bu şekilde uygulamayı aktif edemezseniz yapmanız gereken işlem bilgisayarınızın ayarlar bölümüne gitmek. Başlat Çubuğu'nda bulunan 'Ayarlar' seçeneğine tıklayarak bilgisayarınızın tüm ayarlarını betbir içeren bölüme ulaşabilirsiniz. Karşınıza çıkacak olan ekranda bulunan 'Oyun' bölmesi, Oyun Çubuğu'nun yönetim paneline erişmenizi sağlayacaktır. Burada ayarlarınızı yapabilir, eğer aktif değilse Oyun Çubuğu'nu aktifleştirebilirsiniz.

Son Düzenleme: protex ~ 02 Aralık 2019 18:29 Neden: