Yerli Online Ödeme Sistemi ve Cüzdanı Açılmış

Acarmac
08-09-2016, 14:21   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2014

Merhabalar,

Kredi kartı olmadan da online alışveriş yapacağımız bir sistem açılmış durumda. Papara Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri şirketine bağlı "Papara" sistemi.

Siteye giderek mail ve telefonumuzu doğrulatarak hesap açıyoruz. Hesabınızı açtıktan sonra bir çok farklı yöntemle bu hesaba para yükleyebiliyorsunuz. Örnek olarak: Banka ATMlerinde kartsız işlem ile ücret kesintisi olmadan, anlaşmalı noktaları var fatura ödeme merkezleri gibi buralardan da yükleniyor, banka havalesi ile de yükleme var. Ayrıca mobil ödeme ile yükleme için yakında açılacak diyor.

Hesabımızdaki parayı diğer Papara kullanıcısına gönderebiliyoruz anında. Ayrıca Papara ile anlaşmalı sitelerden alışveriş yaparken ödeme seçeneklerinde Paparayı seçip ödeme gerçekleştirebiliyoruz.

Sitede ödeme yap bölümü var. Burada ise gördüğüm kadarı ile anlaştıkları bazı sistemlere sitelerine gitmeden ödeme yapabiliyorsunuz. Mesela ByNoGame ve GameSultan var şu anda. Bu sitelere oradan direkt para yükleyebiliyoruz. Ayrıca faturalarımızı da buradan ödeyebiliyoruz.

Thasda
15-09-2016, 12:36   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2014

Kayıt oldum şöyle bir baktım. Sistem kartsız alışverişe izin veriyor. Bu cidden güzel olmuş. Misal papara hesabı açtın gidip bu hesaba ATMden kartsız işlem ile para yüklüyorsun. Deneme için Halk bankası ATMsine gittim. Hesaplarına para yatırıp ödeme bildiriminde bulundum. Öncelikle halk bankasında parayı yatırırken hiç bir ücret kesmedi. 20 TL yatırdım. masrafsız 20 TL papara hesabıma yüklendi. Sonra papara hesabı içerisinde ödeme yap kısmı var orada oyunlar bölümünde bynogame var. Seçtim bynogameye bağlı mail adresimi ve 20 TL yüklemek istediğimi yazdım onayladım. Para anında bynogame hesabıma geçti:) Sonra farkettim ki bynogame sitesinde de yapabiliyoruz. Sitede ödeme seçeneklerinde paparayı seçiyoruz. bizden papara hesabı giriş bilgilerini istiyor giriyoruz. SMS geliyor orada bir kod var onu istenilen yere giiriyoruz. Onaylıyoruz. Yükleme yine anında gerçekleşiyor.

Bir de para yüklemede anlaşmalı noktalar diye bir şey var. Orada şu an sadece Faturamatik i görebildim. Anladığım kadarı ile Faturamatik noktalarına giderek elden parayı verip papara hesabına para yükleyebiliyoruz. Meraktan onu da denicem.

Umarım yaygınlaşır bu sistem. Bir çok işimizi kolaylaştıracak gibi çünkü.