Yerli teknoloji şirketlerinden iyi haberler

CHIP Online
07-04-2010, 12:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Küresel krize rağmen Türkiye'deki firmalardan biri iyi bir yıl geçirdiğini açıkladı. İşte o firma!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/yerl ... haberler_19325.html

Alcatel-Lucent Teletaş 2009 sonuçlarını ve 2010 beklentilerini açıkladı. Şirketin Azerbaycan ve Türkiye'deki toplam gelirleri, bir önceki yıla göre yüzde 10,5 artarak 353 milyon TL oldu. Söz konusu gelirin Ar-Ge, teknik destek ve operasyon hizmetleri gibi uluslararası faaliyetlerden elde edilen kısmı 51 milyon TL olarak gerçekleşti. 2009 net dönem kârı ise yüzde 70,6 artarak 11,2 milyon TL'ye ulaştı.

Alcatel-Lucent Teletaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kançal, konu hakkında şu açıklamayı yaptı: "2009'da aldığımız sonuçlardan oldukça memnunuz. Geçtiğimiz yıl, Alcatel-Lucent EMEA bölgesi içinde en yüksek müşteri memnuniyetine sahip üç böIgeden biri olduk. Müşteri memnuniyeti, bizim için en az finansal sonuçlarımız kadar önemli. 2009'da Türk Telekom, Turkcell, Vodafone ve Azerbaycan'daki Delta Telecom ve Bakcell gibi müşterilerimiz için kapsamlı projelere imza attık.

Türk Telekom'da, DSL, IP/MPLS, Optik ve Yeni Nesil Santral alanlarında yaygınlaştırma projelerinin yanı sıra uygulama alanında yılın ikinci çeyreğinde ihalesini kazandığımız IN projesi başarıyla tamamlandı.

2009 yılı içinde başlayarak 6 ay gibi kısa bir sürede tamamladığımız TAN projesiyle Turkcell, 3G veri servislerini Alcatel-Lucent'ın uçtan uca IP temelli şebekesi üzerinden vermeye başladı.

Hem Avea hem de Türk Telekom'da Numara Taşınabilirliği projeleri başarılı bir şekilde tamamlanarak müşterilerimizin zamanında ve sorunsuz bir şekilde hizmet vermesi sağlandı."

Tüm konu: Yerli teknoloji şirketlerinden iyi haberler


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Türkiye'deki en başarılı BT firması sizce kim?