Yetersiz flaş ışığına yenilmeyin!

CHIP Online
12-09-2013, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Cep telefonunuzun flaşı çekimlerde hiç bir işe yaramıyor mu? Öyleyse bu minik cihaz tam size göre!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/yet ... nilmeyin_42418.html

Resimlerle: En iyi "bridge" kameralar!

Hemen her evde bir fotoğraf makinesi vardır. Ancak teknolojinin geldiği son noktada, çektiğimiz fotoğrafların büyük çoğunluğu telefonlardan çekilir oldu. Bunun en büyük sebebi ise telefonlarımızın hemen her zaman el altında bulunması ve fotoğraf kalitelerinin gayet iyi bir seviyeye ulaşması. Ancak bu noktada karşılaştığımız en büyük sorun, her zaman düzgün bir ışık bulamıyor olmamız. Tabii ki telefonların büyük çoğunluğunda LED flaş bulunmakta ancak bunun sağladığı ışık da her zaman düzgün bir fotoğraf için yeterli olmayabiliyor. Peki akıllı telefonunuzla kullanabileceğiniz ufak bir dış flaş bulunsaydı durum nasıl olurdu?


İşte bu noktada karşımıza iblazr çıkıyor. iblazr'ın yaptığı işlem tam olarak bu: Telefon için çıkarılabilir bir flaş olarak çalışmak... Üstelik bu flaşı, telefonunuzun kulaklık girişine takarak kullanabiliyorsunuz.


4 adet özel LED ile beraber uygun bir uygulama kullanan bu ufak cihaz ile artık her zaman istediğiniz seviyede bir ışığa sahip olabiliyorsunuz. Uygulama ile parlaklık seviyesini ayarlayabiliyorsunuz ve uygulama bu küçük cihazın flaşının telefonunuzun kamerası ile eşzamanlı hale gelmesini sağlıyor. Eğer bir video çekiyorsanız da, sürekli bir ışık kaynağı olarak çalışmasını sağlayabiliyorsunuz.


iblazr'ın en güzel yanlarından biri ise birden fazla işe yarayabilmesi. Eğer fazladan ufak bir ücret öderseniz, iblazr'ın DSLR'ınız için küçük bir ekstra flaş olarak çalışmasını sağlayan aparata da sahip olabiliyorsunuz. Ayrıca, isterseniz, iblazr'ı bir ışık kaynağı olarak kullanmanız da mümkün. Kutusunun içerisinde bulunan şarj ünitesi ve batarya ile herhangi bir alete bağlanmadan ışık verebiliyor. Yani sizin için aynı zamanda bir masa lambası veya okuma ışığı olarak da çalışabiliyor.


Ürün bu yılın aralık ayında satışa sunulacak ve şu anda ön sipariş vermeniz mümkün. Eğer sadece ışığı istiyorsanız gözüken bedeli 39 dolar. Ancak DSLR için gerekli olan aparatın da dahil edilmesini isterseniz fazladan bir 8 dolar daha vermeniz gerekiyor.

Tüm Konu: Yetersiz flaş ışığına yenilmeyin!

Resimlerle: En iyi "bridge" kameralar!

Kaynak: www.chip.com.tr