YGS-LYS sınavında Yüksek Puan Almanın Yolları

Bostanbilisim
06-05-2016, 12:41   |  #1  
Bostanbilisim avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2016

ÖSYM yapmış olduğu kurum sınavlarını büyük bir titizlikle gerçekleştirmektedir.Aslında başarmak zor gibi görünsede birazcık doğru kaynaklara çalışmaktan geçiyor.
Yani çalıştığınız kaynak ne kadar ÖSYM Formatına yakınsa o kadar yuksek puan şansınız artıyor.Aslında ÖSYM sınavlarında kayıplarımız bu yüzden oluyor.
Paragraf soruları YGS de baş belası olduğunu hepimiz biliyoruz gereksiz paragraf anlatımları ve paragrafı okumayı bitirdiğimizde bişey anlamamız bizlere dahada cok sinirlendiriyor
çünkü bu tür sorular kafa bulandırıcı olabiliyor.Türkçe sorularını daha çözmek Türkçenin Kara Kutusunu çözmek ile bu sorun biter diyoruz.Neden veya Nasıl diyeceksiniz?
ÖSYM bildiğiniz üzere 32 kuruma sınav yapıyor. Bu Kurum sınavlarından soruları alıyorlar ve kurum sınavlarından soruyorlar. Mesela ALES'teki sınav sorusunu
DGS'de sorabiliyor. Yani bu sene 15.03.2015 Tarihindeki YGS sınavında coğrafya sorularından "Hammade" sorusu KPSS sorusudur. Bu senede tekrarlandı ve 36. defa olarak rekor kırdı bu soru.
KPSS de 35 defa tekrarlanmıştı,36. defa YGS sınavında tekrarlandı. Bu örneklerden yola çıktığımızda yani ÖSYM'de bir soru havuzu olduğu ve geçmiş yıllardan alırlar ve sorarla kavramı devam etmektedir.
Bu kitaplardan biraz daha örnek vericek olursak  "Vatandaslık kara kutusu" kitabı içerisinde "Aşağıdakilerden hangisi TBMM'nin görev ve yetkilerinden değildir" sorusu 7 yılda 29 defa tekrarlanmıştır.
Bu örnekte ÖSYM de bir soru havuzu oldugunun kanıtıdır. İsterseniz birde aşağıdaki Genel Tanıtım videosuna göz atalım.

Tanıtım vido Linki:  Tanıtımına buradan ulasabilirsiniz.
Kitapları incelemek için kitappatik'ten bakabilirsiniz