Yıldız Holding yeni ürün avına çıktı!

CHIP Online
22-01-2013, 00:01   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Northstar'ın bilimsel projelerin sanayide uygulanabilmesini sağlayacak önemli yarışması sonuçlandı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/yil ... na-cikti_38248.html

Yıldız Holding'in şirket ve fabrikalarındaki tüm Ar-Ge ve kalite birimlerini tek çatı altında toplayan Northstar, üniversite-kamu-sanayi işbirliğini güçlendirmek ve araştırmaları ticari değere dönüştürmek için başlattığı ve bilimsel projelerin geliştirilerek sanayide uygulanabilmesini ve tüketiciye ulaştırılmasını sağlamayı planladığı "Baş Döndüren Fikirler" yarışmasının finali 17 Ocak 2013 tarihinde yapıldı.


Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana başta olmak üzere 19 şehirdeki 53 üniversiteden 1500 kişiyle yüz yüze paylaşılan ve 100'ün üzerinde başvuru alan yarışmada seçici kurul tarafından değerlendirilerek finale kalan 12 proje, iş dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan 28 kişilik jürinin önüne çıktı. Yarışmada birinciliği Yeni Proses/Gıda Teknolojisi Kategorisi'nde ODTÜ'den İlkem Demirkesen Mert ve Yeni Ambalaj/Ambalajlı Ürünler Kategorisi'nde ise İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Zeynep Bakkaloğlu aldı. Yarışmada kategori birincilerine 5.000 TL, ikincilere 3.000 TL ve üçüncülere 2.000 TL ödül verildi.


Türkiye'nin en gelişmiş duyusal analiz laboratuvarını kuran Northstar, holding bünyesindeki tüm ürün haritalarını bundan sonra tüketicilerle birlikte çıkaracak. 50 milyon dolarlık bütçe ile faaliyet gösteren Northstar, kategori inovasyonu ile holdinge 5 yılda 300 milyon dolar kazandırmayı hedefliyor. Ayrıca sadece Yıldız Holding için değil, yerel ve küresel şirketlerden de inovasyon geliştirmek için başvuru alan Northstar, 10'dan fazla şirketle işbirliği için görüşüyor.

Tüm Konu: Yıldız Holding yeni ürün avına çıktı!

Kaynak: www.chip.com.tr