Yılların eskitemediği 16 teknolojik ipucu!

CHIP Online
06-10-2012, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

PC'niz mi bozuldu? Sorun mu yaşıyorsunuz? İşte yıllardır hiç değişmeyen 16 altın kural!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/yil ... ik-ipucu_36275.html

Resimlerle: Hayatımızı değiştiren 12 bilgisayar

Yıllar geçse de, kullandığımız cihazlar şekil ve işlevlerini değiştirse de teknolojiyle ilgili bazı kurallar yerinde aynen duruyor. Bu yazımızda sizlerle paylaşacağımız öneriler, birkaç sene, hatta belki de 10 sene önce de geçerliydi, bugün hala geçerliliğini yitirmiş değiller. İşte sorunlardan uzak kalmanızı sağlayacak 16 pratik teknolojik ipucu!


Yeniden başlatın: PC'nizde işler yolunda gitmediğinde, bir program düzgün çalışmadığında veya kararlılığını yitirdiğinde hemen pes etmeyin. Bazen PC'nizi yeniden başlatmak, tüm bu sorunları ortadan kaldırabilir.


Yardım isteyin: Donanım üreticinizin sayfasında derdinizin devasını bulamadıysanız, hata mesajını Google'da aratarak benzer sorunu yaşayanların nasıl çözüme ulaştıklarını araştırabilirsiniz.


Yedekleyin: Saklamanız gereken verileri sadece bir konumda saklamayın. Verilerinizi yedekleyin, ardından yedeklerinizi de yedekleyin. Yedeklerinizi harici bir diske veya çevrimiçi hizmetlere kaydedin.


USB bellekler dostunuz: İçerisine bir kurtarma yazılımı yüklediğiniz USB belleğini yakınınızda bulundurun, böylece PC'nizin kurtarma disklerinizi kaybetseniz bile USB belleğiniz yardımınıza yetişecektir.


Tüm Konu: Yılların eskitemediği 16 teknolojik ipucu!

Resimlerle: Hayatımızı değiştiren 12 bilgisayar

Kaynak: www.chip.com.tr