Yılların eskitemediği XP'de büyük sorun!

CHIP Online
21-04-2014, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Destek süresi biten Windows XP'nin canını yakan ciddi sorunun arkasından, bakın kim çıktı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/yil ... uk-sorun_46665.html

Resimlerle: Sony Xperia Z1, Z & Z Ultra: Hangisi daha iyi?

"Bu dünyadan bir Windows XP işletim sistemi geçti" demek isterdik ama ne yazık ki bir türlü geçişini tamamlayamadığı ve halen milyonlar tarafından kullanıldığı için bu cümleyi kuramıyoruz. Bir süre önce artık miladını "fazlasıyla" doldurduğu Microsoft tarafından da beyan edilen sistem, daha fazla güncellenmeyecekti...


Her ne kadar Microsoft bu kararında net bir duruş sergilese de hali hazırda bulunan XP sistemlerinde meydana gelen ön yükleme (boot up) sorunu, firmanın yeni bir yama yayınlamasına, daha doğrusu virüs tanımlamalarını tekrar güncellemesine sebep oldu. Birçok kullanıcının sistemi açamamasından dolayı aldığı şikayetleri değerlendiren Microsoft, sorunu kısa sürede çözdü. Anlaşılan o ki bilgisayarların açılmasını engelleyen 12 yıllık işletim sistemi değil, ücretsiz olarak hizmet sağlayan Microsoft Security Essential isimli anti virüs programından başkası değilmiş.


Haberi aldığı gibi yeni bir MSE yönlendirmesi yapan Microsoft, konu hakkında şu şekilde bir açıklama yaptı; "Her ne kadar problem MSE'ı, Windows XP ve Windows Server 2003 üzerinde çalıştıranlarda gözükse de yaptığımız araştırma sonucunda esas problemin MSE'nin ta kendisi olduğunu gözlemledik. Ortaya çıkan sorun diğer işletim sistemlerinde de gözlemlenebilir." Bu yüzden işletim sisteminiz ne olursa olsun, anti virüs olarak MSE'yi kullanıyorsanız, yayınlanan yeni virüs tanımlamalarını en kısa sürede indirmenizi tavsiye ediyoruz.

Tüm Konu: Yılların eskitemediği XP'de büyük sorun!

Resimlerle: Sony Xperia Z1, Z & Z Ultra: Hangisi daha iyi?

Kaynak: www.chip.com.tr