Yine Klavye Sorunu ÖFFFF

Kemal Dogan
24-11-2011, 18:34   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
200 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Merhaba Arkadaşlar

Bu bölümde açtıgım daha önceki klavye konusunda çalışmayan klavyemin arkasına biraz vurduktan sonra düzeldigini yazmıştım fakat 2 gün önce yine aynı sorun ortaya çıktı ve arkasına ne kadar vurduysam da klavye tekrar düzelmedi. Ben de gidip yeni bir klavye aldım fakat yine aynı sorun olunca yeni klavyeyi başka bir makinede denedim, sorunsuz çalıştı. Bir arkadaştan denemek için usb girişli klavye alıp makineme taktıgımda boot sırasında "keyboard interface error" mesajı vermesine ragmen f1 ile bu mesajı geçtigimde masaüstünde klavye sorunsuz çalıştı. Yani benim klavyemde degil anakartın (Asus P45 P5Q) ps2 klavye girişinde sorun varmış. Sormak istedigim...

1. Anakartımın klavye ps2 girişi neden bozulmuş olabilir (İlgili midir bilmiyorum ama bu benim anakartın arkadaki usb girişleri daha önce de iki flash diskimi bozmuştu. Bu girişlerde bir voltaj sorunu ?)

2. Elimdeki ps2 girişli sorunsuz yeni klavyeyi makinemde çalıştırmanın basit, masrafsız bir yolu var mıdır. Malum tamircilerin servis ücreti 30 TL civarı rakamlardan başlıyor.

3. Yeni aldıgım klavyeyi götürüp ps2 girişli versiyonu ile degiştirmeyi düşünüyorum fakat masaüstünde çalışsa da boot sırasında "keyboard interface error" mesajını almaya devam ediyorum ve burayı f1 ile geçmek zorunda kalıyorum. Bu f1'e basma gerekliligini devreden çıkarabilecek bir bios ayarı var mı (halt on ?)

Teşekkürler

Prof_Yigido
24-11-2011, 18:43   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

arkadaşım ps2 yi usb ye çeviren ufak parçalar var onu bi dene olmadı error veriyor demiştin ya bıosa girip tanıtman gerekir benim bilgilerime göre böyle bi dene istersen