yönetici hesabına erişmek[XP]

viking20
22-01-2009, 09:59   |  #1  
viking20 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

Şifre burada, erişim kodu orada; uzun süre kullanılmayan Administrator hesabının parolasını unutmak gayet normal bir durum. Her ne kadar diğer hesaplarınız yönetici yetkilerine sahip olsa da, bu hesaplar üzerinden yönetici hesabınızı kurtaramıyorsunuz. Windows ısrarla eski kodu sormaya devam ediyor.
Administrator hesabına ufak bir hile ile erişebilirsiniz
Farklı bir kullanıcı hesabına yönetici hakları ile giriş yaparak. Bunun için Başlat / Tüm Programlar / Donatılar / Komut Satırı'nı açın ve komut satırına aşağıdaki komutu girin:
net•user•administrator•<şifre>
<şifre> kısmına istediğin şifreyi girin ve [Enter]'a basın. Windows bu sayede eski doğrulama kodundan vazgeçiyor.
Not: İşletim sisteminiz kurduktan sonra önlem olarak "Parola sıfırlama diski" diye adlandırılan ve parolanızı unuttuğunuzda kullanıp parolanızı sıfırlayabileceğiniz bir kurtarma diski oluşturmanızı tavsiye ediyoruz.Bunun için yönetici haklarıyla sisteme giriş yapın,daha sonra Denetim Masası'ndaki Kullanıcı hesapları bölümüne girin.Akabinde sol kısımdaki Unutulan parolayı önle seçeneğine tıklayın. Unutulan Parola Sihirbazı açılacak ve size parolama sıfırlama diski oluşturma konusunda yardımcı olacaktır. Burada Windows'un disket yerine USB bellekler gibi diğer depolama birimlerini de desteklemesi büyük kolaylık sağlıyor.

Son Düzenleme: viking20 ~ 22 Ocak 2009 10:01
Uniques
11-03-2009, 16:09   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
23 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Sp3 paketi ile bu dediğin kapatıldı.. Kullanıcıları yanlış bilgilendirmeyelim.