Yönetici Olarak Win10'u açamıyorum

PXEO
31-01-2016, 14:49   |  #1  
PXEO avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2016

Arkadaşlar Merhaba,
Geçen aylarda Windows 10'u internet üzerinden yükselttim. ve Güncelleştirmelerim aktif.
Geçen gün diğer kullanıcının bazı sistem dosyalarını karıştırmaması için C sürücünün Erişim yetkisini kaldırmak istedim, ancak yanlışlıkla sistem yöneticisinin tam denetim yetkilerini de kaldırmışım ve uyarılara da çok dikkat etmeden onaylayıp geçtim. :(
1-Şimdi Yönetici olarak bilgisayarımı açamıyorum, C sürücüsüne (Wİndos OS) giremiyorum. (Tek partition)
2-Bilgisayarıma herhangi bir program kuramıyorum
3-Görev yöneticisini açamıyorum
4-Komut dosyasını yönetici olarak kullanamıyorum
5-Aygıt yöneticisine giremiyorum
6-Bilgisayarımı herhangi bir şekilde Sıfırlayamıyorum

Çözmek için:
1-C sürücüsünden tekrar klasör güvenlik ayarlarımdan gelişmiş e gelip, erişim denetim düzenleyicisini aktive ederek eski haline getirmeye çalıştığımda Pc kasıyor ve sonra olumsuz yanıt veriyor.
2-Güvenli modda açıp, aynı işlemi tekrar denedim, olmadı.
3-Sıfırlamaya çalıştım, sıfırlarken bir sorun oluştu hatasıyla karşılaştım.
4-Sistem başlarken, sorun gidericiden Başlangıç davranışlarını değiştirmek istedim olmadı.
5- sistem geri yüklemeye zaten izin vermiyor.
6-Diğer User klasörlerinden denetim ayarlarını değiştirmeye çalıştım. Mesela muziğim klasöründen güvenlik--gelişmişi tıklayarak, ekleye bastım ve oraya tam denetim yetkisi olan everyone adıyla bir sahip açtım. Sonra da onun pc açılırken çıkacağını düşündüm. yeniden başlatınca öyle bir sahip gelmedi.
7- Kurtama diski oluşturmak istedim,(tek pc im var) ama rufus ile usb diski oluşturmam gerekiyormuş,   ama rufusu indirsem de zaten kuramıyorum.
8- Windows 10'un (Home Single Language) yükseltme sürümünde geçen hafta yaşadığım "Başlat menüsüne ulaşamama sorununu" Güvenli modda açıp, bilgisayarı sıfırlayarak (dosyalar kalsın) çözmüş ve yeni kullanıcı adlarını yerel hesap olarak ayarlamıştım. (Outlook kullanıcıyı kaldırmıştım) Bu sefer, outlook hesabıma geri döndüm belki yönetici haklarım ordadır diye, ama yönetici hakkım onda da değil.  

9-Bilgisayarı ilk açtığımda -bir kendi kullanıcı adım (örnek@hotmail.com) bir de Genel_Kullanım var- kendi kullanıcı adımla aynı resmi paylaşan ve bir kullanıcı daha çıkıyor. Ama o kullanıcıyı ilk defa açarken görüyorum, ama o da sonra kayboluyor. Ekstra olarak belirip giden bu kullanıcı (belki de esas sahip budur :) ) giriş yapmaya çalıştığımda parola istiyor. Kendi parolamı kabul etmiyor. Parolayı sıfırla seceneği var altında. Ona tıklayınca da USB disk istiyor.
10- Komut istemcisini yönetici olarak açıp net user active:yes falan gibi komutlar girin yazan yazılar okumuştum, ama zaten onu da yönetici olarak açamıyorum.
11- Aygıt yöneticisi de açılmıyor.


İşte böyle. İnanın şimdi, bu iş için tüm verilerimi yedekledim, gittim 1 terabayt harddisk aldım ve hepsini yedekledim. (Normal documentstan kopyalama işlerimi yapabiliyorum Allah'tan) Ve format atmadan bir çözüm var mı bulmak istiyorum.

Saygılarımla

PXEO
02-02-2016, 22:16   |  #2  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2016

Mor GözArkadaslar..kimse yardım etmek istemiyor mu yaaa?