YouTube'a nasıl girilir?

CHIP Online
27-03-2014, 18:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Türkiye'de YouTube'a giriş de artık yasak. Ama bu, YouTube'a giremeyeceğiniz anlamına gelmiyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/youtube-a-nasil-girilir_46233.html

Türkiye'de engelli siteler arasına Twitter'dan sonra dev video paylaşım sitesi YouTube da eklendi. Elbette bu yasağın çok uzun sürmemesini umuyoruz, ancak engelin kalkmasını beklemeden YouTube'u kullanmak istersek, ne yapabilirz?


Önümüzde iki yol var: DNS sunucularını değiştirmek veya VPN'lerden faydalanmak. Birinci yöntem çalıştığı sürece, VPN'lerle uğraşmanıza gerek yok. Basit bir ayar değişikliğiyle YouTube'a erişebilirsiniz. Ancak Twitter'a bu yolla ulaşamayacaksınız. YouTube'un IP'lerinin de engellenmesi halinde, DNS değiştirme yöntemi işinize yaramayacak. Bu durumda en garantili yol, size YouTube ve Twitter'a farklı bir ülkeden erişim sağlayacak VPN'leri kullanmak.


DNS'leri değiştirin


YouTube, IP tabanlı bir engellemeye tabi tutulmadığı sürece, kullandığınız DNS sunucu adreslerini değiştirerek ona erişebilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenler çok basit.



Tüm Konu: YouTube'a nasıl girilir?

Kaynak: www.chip.com.tr

Hande Yetim
28-03-2014, 10:35   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
14 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

bu neyin yasağı gene, tapeleri izleyecek olan açar vpn nini izler. indirir başka yere yükler. bir sürü video sitesi var. bu yasak kendi zihniyetindeki insanlara. yasağı koyanlar; kafasını toprağa gömünce görünmez olduğunu zanneden hayvanlar gibiler. interneti kontrol altına alamazlar ki. tamamen kapatmalılar. doğruyu yanlışı bizim ayırt etmemiz gerekiyor bizi aptal yerine koyamazlar. ayırt edemesek bile bunu yaşamamız gerekiyor.  tamamen karşıyım. Chip Online'nın bu konudaki tavrını taktir ediyorum.

ip engelleme de yakındır. böyle giderse facebook'ta gidecektir. git başka ülkede yaşa diyorlar.

derya1978
29-03-2014, 10:46   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
57 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2012

s.a arkadaşlar bu zemanta eklentisini indirdim youtube giriyorum / twitteere giriyorum 
ama aklıma bi şey takıldı 


fatura fazla gelmez değilmi aylık ödediğim ücreti geçmez değilmi arkadaşlar benim sınırsız süperonline internet çünkü dış ülkeden internete bağlanmış gibi görünüyormuş

mehmet_93
29-03-2014, 11:15   |  #4  
mehmet_93 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 97
593 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2010

Sabahki habere google dns ve opendns bi kaç internet vericisinde engellenmiş yani dns değiştirmelerde tarihe karışacak gibi sonumuz hayrola.