YouTube, sanatçıların canını sıkıyor!

CHIP Online
09-06-2014, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

YouTube'un uygulayacağı yeni sistem, daha ortaya çıkmadan büyük sıkıntılara yol açtı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/you ... -sikiyor_47582.html

Resimlerle: YouTube'un yeni görünümü ortaya çıkıyor

YouTube'un reklamsız bir müzik hizmeti sunmak için hazırlık yaptığı biliniyor. Ancak hizmet, herkesi o kadar da heyecanlandırmış değil. Gelen bilgilere göre sanatçılar ve bağımsız müzik şirketleri, YouTube'un sahibi Google'ın kendilerini zorladığı anlaşmalardan şikayetçiler. İddiaya göre Google, yeni hizmetine dahil olmak isteyen firmaları şartlarını kendi koyduğu anlaşmalara zorluyor ve anlaşmayı kabul etmeyen şirketleri hizmetine dahil etmemekle tehdit ediyor.


Şikayetlerin öncüsü, bağımsız müzik şirketlerinin temsilcisi Impala, üyelerine daha uygun teklifler sunulması için Avrupa Komisyonu'ndan "acil müdahale" isteğinde bulundu. Impala'nın iddiasına göre YouTube, sanatçılara ve müzik şirketlerine üzerinde değişiklik yapılamayacak kontratlar teklif ediyor. Teklifleri kabul etmeyenlerin sitedeki mevcut videoları engelleniyor veya tamamen siliniyor. Impala ve Featured Artists Coalition (FAC), YouTube'un bu tutumuna karşı duruş sergiliyorlar.


YouTube'un hamlesine karşıt olduğu söylenen isimler arasında Arctic Monkeys, Royksopp, Adele, The xx, Jack White ve çok daha fazlası var. Müzik sektörü haber sitesi Complete Music Update'ten Chris Cooke, YouTube'un videolar için sektörün "muhtemelen en düşük ücretlerini ödediğini" söylüyor ve ekliyor: "Bağımsız isimler, bunu kabul ediyorlar çünkü YouTube'u sadece bir gelir kaynağı olarak değil, en önemli tanıtım platformlarından biri olarak görüyorlar."


Bir YouTube yetkilisi ise yaptığı açıklamada konu hakkında şunları söylemekle yetindi: "Yüzlerce bağımsız ve büyük şirketle başarılı anlaşmalarımız devam ediyor - ancak devam eden müzakereler hakkında yorum yapmak istemiyoruz."

Tüm Konu: YouTube, sanatçıların canını sıkıyor!

Resimlerle: YouTube'un yeni görünümü ortaya çıkıyor

Kaynak: www.chip.com.tr