YouTube'u kapattıran savcıya Facebook darbesi

CHIP Online
13-11-2008, 07:07   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

YouTube'u kapattıran savcı, kendisine hakaret edilen Facebook grubu için ne yapacak?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/YouT ... k-darbesi_9571.html

Ankara Cumhuriyet Savcısı Kürşat Kayral, Türkiye'de pek çok kişinin girdiği video paylaşım sitesi "youtube.com"da yer alan bazı videolarda Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret edildiği iddiasıyla erişimin engellenmesi talebinde bulundu.

Mahkeme de, Savcı Kayral'ın talebine uyarak siteye erişimi engelledi. Sitedeki bazı videolar ile Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret edildiğini ve yapılan videoların yayınının durdurulması isteğinin yerine getirilmediğini belirten savcı Kayral, siteye Türkiye'den erişimin yasaklanmasını istedi. Mahkeme, Kayral'ın başvurusunun ardından ilk kez Yotube hakkında erişimin engellenmesi kararını verdi.

Ağır hakaretlerle dolu Facebook grubu
Savcı Kayral'ın, başvurusuyla kapatılan Youtube'u sevenler, "Facebook" sitesinde Kürşat Kayral'a ağır eleştiri ve hakaretler yöneltilen bir grup kurdu. Savcı Kayral'ın, kendisine ağır hakaretlerde bulunulan sayfaya ilişkin ise hiçbir başvuruda bulunmadığı öğrenildi.

Kayral'a ağır hakaretlerde bulunulan sayfaya pekçok kişi üye oldu. Sitede, "Üniversitelerde okuyan binlerce Türk gencinin haber ve bilgi alma özgürlüğünü kısıtlayan böyle zihniyetler olmaz olsun!" gibi ağır ifadeler ve hakaret içeren eleştiriler yeraldı. Savcı Kayral'ın kendisine ağır hakaretlerde bulunulan sayfaya ilişkin suç duyurusunda bulunmadığı ve bulunmayı düşünmediği öğrenildi.

ANKA

Tüm konu: YouTube'u kapattıran savcıya Facebook darbesi

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Siz bu olayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

cruel37
08-08-2010, 06:30   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
74 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2010

Yani şöyle düşünmek lazım bana kalırsa savcı beyin yapacağıda bişey yok şikayetler halktan gelir o kurallar çercevesinde bunu uygular savcının kişisel bir görüşü değilki kardeşim adam napsın.
 
 
 
 
 
_______________
youtube facebook video izle youtube sözlük