YouTube'un "aile salonu" açılıyor

CHIP Online
31-05-2009, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

"Aile salonumuz vardır" ibaresi sadece ülkemizdeki restoranlarda değil, artık YouTube'ta da olacak

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/YouT ... aciliyor_13079.html

Resimlerle: Pratik YouTube ipuçları

Dünyanın en büyük video paylaşım sitesi YouTube içeriğindeki tüm videoları kontrol altına almakta zorlanıyor. Sizlere daha önce de [url=""]aktardığımız gibi[/url] YouTube'daki porno salgını karşısında yetkililer büyük oranda çaresiz kalıyorlar. Sonunda YouTube bu tarz içerikler ve yorumlardaki uygun olmayan metinlerden sıkılanlar için yeni bir çözüm buldu; aile salonu açmak!

Tabi ki burada bahsettiğimiz aile salonu, bizim restoranlarda gördüklerimizden biraz daha farklı. Henüz detayları tam olarak netleşmemiş de olsa YouTube'un istediği uygunsuz içerikleri otomatik olarak engelleyecek bir sistem oluşturarak ailelerin, çocukları ile birlikte endişe etmeden gezebilecekleri bir YouTube bölümü hazırlamak. YouTube yetkililerinin SafeTube adını verdikleri bu proje için ayrı bir site açmak da değerlendirilen planlar arasında.

Hazırlanacak olan yeni sistem, hem video hem de yorumları otomatik  tarayarak uygun olmayanları engelleyecek. Diğer yandan ise kullanıcılara doğrudan uygunsuz içerikleri silme hakkı tanıyacak.


Tüm konu: YouTube'un "aile salonu" açılıyor

İzleyin: Bir bisiklet nasıl kullanılır?

Resimlerle: Pratik YouTube ipuçları

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce bu şekilde ayrı bir site olması mantıklı mı?

Thrystan
31-05-2009, 13:53   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
155 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

Eee family filter gibi bişiy olacak herhalde. Ama bu uygulama zaten Dailymotion (Mahkeme kararıyla yasaklı) Metacafe (Ona yasak geldi mi bilmiyorum) :D gibi sitelerde kullanılıyordu.

Birde başka bir kullanıcı video mu ne hakla siler? İşte google yakında youtube'ın arkasına Beta ismini de ekler. Çalışmazsa nasılsa betaydı der. Klasik Google mantığı.

Zaten youtube şu an çöplüğe dönmüş durumda. Amerika da Hulu aldı başını gidiyor :)


Eee biz niye tartışıyoruz ki zaten youtube yasak deil mi bizde?? :D Devlet insanları suçlu duruma düşürüyor. Niye youtube a girmek için bu kadar alternatif yol bulmaya itiyor bizi. Almanya Youtube ve ingiltere de telif haklarına aykırı videolar silinsin kararı alındı Youtube da music videoların büyük bir kısmını sildi.

Neyse Youtube, Google ve Mahkeme Kararı eşkenar üçgeninin hangi köşesinden dokunursan dokun bize batıyor :D