YouTube'un babasından uyarı!

CHIP Online
07-08-2013, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

"Birkaç sene içinde yok olacaklar!" YouTube'un kurucusu, bakın bu sözü kimler için söyledi...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/you ... an-uyari_41899.html

Resimlerle: Youtube için en iyi 20 araç!

YouTube'un kurucularından Chad Hurley, bir röportaj sırasında, televizyonların dijital çağı anlayamadığını ve hızla seyirci kaybettiklerini vurguladı. Seyircilerin artık, ne zaman ne seyredeceğini kendilerinin seçmeyi tercih ettiğinin altını çizen Hurley, NetFlix ve HULU gibi servisleri kullanmaya başlayan seyircilerin yüzde 20'sinin, klasik TV yayınlarını izlemeyi tamamen bıraktığını hatırlattı.


Seyirci alışkanlıkları analiz edildiğinde, TV izlemeyi bırakıp internet üzerinden yayın takip etme trendinin yanında, bölgesel programların tercih edildiğinin de görüldüğünü anlatan Hurley, seyircilerin ayrıca internet üzerinde spor programları görmek istediğini ve Google'ın bu tür programların ve canlı yayınların haklarını almak için hamleler başlattığını vurguladı.


Çoğu TV kanalının programlarının online olarak serbestçe izlenmesine izin vermemesine rağmen, bu yayınların dileyen herkes tarafından, internette kolayca bulunabilmesini de çok ironik olarak değerlendiren Hurley, TV kanallarının bu talebi anlamakta ve cevap vermekte yetersiz kaldıklarını, bu yüzden de hızla seyirci kaybettiklerini açıkladı. Hurley ayrıca, program yapımcılarının da içeriklerini online medyaya uygun şekilde hazırlamalarının ve bu yeni bakış açısını kazanmalarının gerekli olduğunu vurguladı. 


Seyircilerin internet üzerinden serbestçe TV izleme ihtiyacını anlayamayan ve cevap vermeyen TV kanallarının birkaç sene içinde büyük kan kaybederek kaybolabileceklerini de hatırlatan Hurley bu konuda bakış açılarının değişmesi gerektiğini hatırlattı.

Tüm Konu: YouTube'un babasından uyarı!

Resimlerle: Youtube için en iyi 20 araç!

Kaynak: www.chip.com.tr