YouTube'un yeni formatına tepkiler büyüyor!

CHIP Online
29-11-2008, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Yeni format tepki aldı: Hotmail'in yeni tasarımı ile yaşadıklarını şimdi YouTube yaşıyor.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/YouT ... r-buyuyor_9805.html

Bir süre önce YouTube, video formatını 4:3'ten 16:9'a uyarlayacağını kullanıcılarına duyurmuştu. Bu değişimle beraber daha kaliteli video görüntülerin elde edilebileceğini ifade eden YouTube yetkilileri, bu yeni formattan umutlu olduklarını her fırsatta dile getirmişlerdi.

Ancak YouTube'un kendi başına bu şekilde düşünmesi elbette yeterli görülemezdi. Bu nedenle YouTube, yeni formata geçtikten sonra kullanıcılarından geri bildirim edinme yoluna gitti. YouTube kullanıcıları tarafından gönderilen yüzlerce mesaja bakıldığında birçok kullanıcının YouTube'un ballandıra ballandıra anlattığı yeni geniş video formatından pek de hazzetmediği görüldü.

Kullanıcıların yakındığı problemlerin başında 'seçim şansının olmaması' yer aldı. Diğer bir deyişle yeni ve eski formatlar arasında kullanıcıların geçiş yapamıyor oluşu, kullanıcıların canını sıkan olayların başında yer alıyor. İşte YouTube'un yeni formatını beğenmeyen ve bu konuda YouTube'a uyaran bir ziyaretçi yorumu...

Tüm konu: YouTube'un yeni formatına tepkiler büyüyor!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bilgisayar kullanıcıları neden yeniliklere çok kolay adapte olamıyor?

Fattur
29-11-2008, 10:47   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

o sınırlı bir kesim.hadi hotmail neyse de. youtube için adam monitörünü mü değiştirecek?

eolos
29-11-2008, 12:48   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,036 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

insanların yeniye alışması zaman alıyor fakat gün gectikce alışıyor ve eski tasarımlar banal geliyor insanlara

bykush
29-11-2008, 13:07   |  #4  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
67 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

haklılar bence ya sen gel aylarca kullan kullan, bir anda değişsin zorluk yaşayan insanları anlayışla karşılıyorum ben ...

frozen
29-11-2008, 14:17   |  #5  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Ben o kadar haklı bulmuyorum. Teknolojiyi bir bütün olarak değerlendirmiyor bu eleştrileri yapan kitle. Mesela ben bir siteyi değiştirip tekrar sunduğumda, dünyalarca işlerine yarayacak özellik, kolaylık ve hız katmışken, kalkıp bana kızan zihniyete hayır. Vista da buna benzer ağır eleştriler aldı. XP ci tanıdığım insanların hepsi bu yüzden geçmiyor. Yeni facebook olayı? Kaç kişi hayatında böyle güzel hazırlanmış Java Şovu gördü? herşey çok kullanışlı ama gel gör ki saçma sapan eleştriler.

Teknolojiye ayak uyduramayanların, anlamız eleştrilerine hayır diyorum ben. Öğrenin arkadaşım sizin yüzünüzden ilerleyemiyoruz.

Youtube'un bu formatını eleştiren insanlar, izlediği videoları ne kadar tam ekran kullanıyor? 4:3 format tam ekran yaptığında çok mu kaliteli kalıyordu? Youtube değişen teknolojiyi yakalıyor sadece hepsi bu. Cep telefonlarında bile ekran 16:9 artık.