YouTube yasağı da kalkıyor!

CHIP Online
04-04-2014, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Twitter'ın ardından Türkiye'deki YouTube engeli de kalkmak üzere! İşte son gelişme...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/you ... kalkiyor_46386.html

Resimlerle: En iyi 24 Chrome web uygulaması!

Twitter'ın erişim yasağının kaldırılmasının ardından ülkemizdeki YouTube yasağı da kaldırılmak üzere. Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi, bugünkü kararıyla YouTube'a erişimin engellenmesinin kaldırılmasına hükmetti.


27 Mart'ta kapatılan YouTube'a bir süredir normal yollarla erişmek mümkün değildi. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu'na göre TİB'in (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı) bu kararı yürürlüğe koyması için 30 günlük bir süre bulunmuyor. Yani Türkiye'deki YouTube yasağının, mahkemenin bu kararının ardından hemen kaldırılması gerekiyor.


Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararıyla kapatılan YouTube'un yine aynı mahkemenin kararıyla açılmasında, Anayasa Mahkemesi'nin dün aldığı kararın etkisinin olabileceği söyleniyor. Anayasa Mahkemesi, başvurucuların haklarının ihlal edildiğini, erişimin engellenmesinin, ifade özgürlüğünün ihlali anlamına geldiğine karar vermişti.


TİB'in YouTube'u tekrar erişime açma kararını servis sağlayıcılara ulaştırmasının ardından video paylaşım sitesi, tekrar herkesin kullanımına açılmış olacak.

Tüm Konu: YouTube yasağı da kalkıyor!

Resimlerle: En iyi 24 Chrome web uygulaması!

Kaynak: www.chip.com.tr